Tavaszi kiárusítás

Minden könyv féláron! A tavaszi kiárusítás keretében 2019 április 3-tól 50% engedménnyel vásárolhatja meg a kínálatban szereplő könyveket.

Böngésző

VISSZA A CSOPORTHOZ

Művészet Építészet

Könyv: A Lánchíd története
A Lánchíd története - 1. Kép

A Lánchíd története

Szerző: Vajda Pál dr.
Kiadó: Szikra
Kiadás éve: 1947.
Kiadás helye: Budapest
Oldalszám: 67+6 tábla

A Lánchídnak fel kell támadnia: Gerő Ernő; A Lánchíd - a reformkor szimbóluma; Amíg a tervből törvény lesz; Megindul az építkezés; A munkások élete; A befejező munkálatok; A megújított Lánchíd; A második ötven év; A jövő;  A Lánchíd töreténetének naptára; Jegyzetek.
Számos képpel.
Kiadói egészvászon kötésben, A címlap előtti előzék hiányzik.

Anekdota
Párbeszéd Széchenyi és a nemes között Széchenyi csak a legnagyobb erőfeszítéssel tudta kiverekedni, hogy az építendő Lánchídon a nemes emberek is fizessenek. Nagynehezen engedett a többség, mert nagyon sokan voltak a kisebbségben is. Ezek közül az egyik megcsípte Széchenyit: - Hallja a gróf, ez a magyar szabadság? - Nem tudom, melyiket tetszik érteni? - fordult vissza Széchenyi. - Hogy a nemes ember is fizessen a Lánchídon... - Biz ott fizetni kell! - Már legalább találtak volna ki valami módot, hogy meg ne esett volna rajtunk ez a gyalázat! Széchenyi elmosolyodott: - Dehiszen maradt egy kis kibúvó-ajtó, amit azok számára hagytunk, akik semmi áron sem akarnak fizetni! Nos? - éledt föl a nemes. - A határozat tudvalevőleg úgy szól, hogy aki magán a Lánchídon megy át, az fizet... - No igen... De aztán? - Aki azonban a híd mellett akar elmenni, semmit-sem fizet. (Magyar történelmi anekdoták)
 

KOSÁRBA TESZEM Ár: 1 800Ft.- 900Ft.-
ELŐZŐ KÖVETKEZŐ

A Lánchíd története - 2. Kép