Böngésző

Szakácskönyv Régi és reprint szakácskönyv

A konyha művészete

Online antikvárium: A konyha művészete Szerző:
Vizvári Mariska
Kiadó:
Bp.
Kiadás éve: 1932
Oldalszám: 160

Vízvári Mariska (1879 – 1954) magyar színésznő, a Nemzeti Színház örökös tagjának szakácskönyve. Átkötött, jó állapotban.  

KOSÁRBA TESZEM Ár: 6 000Ft.-

A legujabb és legteljesebb gyakorlati nagy budapesti szakácskönyv és házi czukrászat

Online antikvárium: A legujabb és legteljesebb gyakorlati nagy budapesti szakácskönyv és házi czukrászat Szerző:
Kugler Géza
Kiadó:
Bp.
Kiadás éve: 1901
Oldalszám: 521

„Híres magyar és franczia szakács-művészek nyomán. A polgári és finom konyha legkipróbáltabb vényeivel. A főzés művészetének mester nélküli elsajátítására. A levesek, előétkek, mártások, mindenféle húsnemek, zöldségek, saláták, főtt és sült tészták, torták, czukorsütemények, czukorkák, italok srb. ízletes és pontos készítési módjával. A tálalás, terítés és fölszeletelés magyarázatával. Étlapok, a konyha s a főzési anyagok teljes ismertetése." Átkötött, az eredeti borító felhasználásával, jó állapotban.  

KOSÁRBA TESZEM Ár: 50 000Ft.-

A ma szakácskönyve

Online antikvárium: A ma szakácskönyve Szerző:
Z. Tábori Piroska (Közrem. Dr. Vincze Jenő)
Kiadó:
Bp.
Kiadás éve: 1942
Oldalszám: 34 + 600

2000 recept, diétás ételek, olcsó és gyorsan készülő ételek, weekend főzés, nyers ételek, háborús idők melléklet. Átkötött, szép állapotú példány.

KOSÁRBA TESZEM Ár: 10 000Ft.-

A Pesti Hirlap uj szakácskönyve és 1001 jótanács háziasszonyoknak

Online antikvárium: A Pesti Hirlap uj szakácskönyve és 1001 jótanács háziasszonyoknak Szerző:
Stumpf Károlyné - Ujváry Sándor - Özv. Szécsy Imréné
Kiadó:
Bp.
Kiadás éve: 1933
Oldalszám: 114

Egy nagyszabású receptpályázat legjava anyagát találja meg ebben a könyvben az olvasó, a mesterszakácsok ételleírásai mellett. A szakértők véleménye szerint ilyen értékes anyag, annyi ötlet még egyetlen szakácskönyvben sem volt együtt. Jelen könyv azonban nem csak a konyhaművészet tudnivalóinak kincsesháza, értékes tanácsai a háztartás minden más munkájára nézve is útbaigazítják az olvasót. Több mint ezer gyakorlati tanácsot tartalmaz: modern konyhatechnika és a modern háztartásvezetés legfontosabb tudnivalóit. Útbaigazítja az olvasót a nagytakarítás, a mosás, a rovarirtás és a folttisztítás mesterségében. A legkitűnőbb szakemberek állították össze ezeket a tanácsokat, a háztartási kémia legújabb eredményeit feldolgozva. Átkötött, kopott borítóval, jó állapotban.

KOSÁRBA TESZEM Ár: 10 000Ft.-

Az inyesmester nagy szakácskönyve

Online antikvárium: Az inyesmester nagy szakácskönyve Szerző:
Magyar Elek
Kiadó:
Bp.
Kiadás éve: 1955
Oldalszám: 524

A kiadó előszavával, ételsorokkal, betűrendes tárgymutatóval, részletes tartalomjegyzékkel. Számos szövegközti illusztrációval, zárórajzzal, ábrával díszítve. A könyv illusztrációit Korcsmáros Pál (1916-1975) készítette. A szakácskönyv szerzője Magyar Elek újságíró (írói álnéven „Inyesmester”). Hetente írt egy-egy oldalt, „Fejezetek az ínyesmesterség köréből” címen a Pesti Napló című újságban. 1932-ben írta meg és még abban az évben karácsonykor adták ki az Inyesmester szakácskönyv című, nagyétkűeknek és ínyenceknek szánt, (saját érzékein és hasán át megtapasztalt) gasztronómiai élményeit. Átkötött, jó állapotban.

KOSÁRBA TESZEM Ár: 4 000Ft.-

Czifray István Magyar Nemzeti Szakácskönyve (magyar gazda aszszonyok szükségeihez alkalmaztatva)

Online antikvárium: Czifray István Magyar Nemzeti Szakácskönyve (magyar gazda aszszonyok szükségeihez alkalmaztatva) Szerző:
Czifray István
Kiadó:
Pest - Bp.
Kiadás éve: 1840 - 1985
Oldalszám: 560
Szerkesztő:
Sebestyén Lajos
Sorozat:
Az Állami Könyvterjesztő Vállalat reprint sorozata

Czifray István Magyar Nemzeti Szakácskönyve 1840-es, 6. bővített kiadásának reprintje. A 19. század meghatározó, több kiadást megélt gasztronómiai munkája. József nádor udvari szakácsának könyve az első olyan mű, amely alapján reális fogalmat alkothatunk a magyar konyhai hagyományokról, főzési és étkezési szokásokról, a 19. század elején használt alapanyagokról. „1649 különféle utasítás a hús- és böjti ételek, tészták, sütemények, sültek, nedvek, kocsonyák, fagylaltok, gyümölcsök, likőrök stb. készítésére nézve. Függelékül: hasznos háziszerek, szépitőszerek.” Jó állapotban.

KOSÁRBA TESZEM Ár: 4 000Ft.-

Dr. Oetker receptek - Hogyan készül a jó sütemény?

Online antikvárium: Dr. Oetker receptek - Hogyan készül a jó sütemény? Kiadó:
Brünn, Budapest
Kiadás éve: 193?, 194?
Oldalszám: 64, 96

Két régi Dr. Oetker-féle receptkönyv. Kissé használt állapotban.

KOSÁRBA TESZEM Ár: 5 000Ft.-

Julis néném szakácskönyve

Online antikvárium: Julis néném szakácskönyve Szerző:
Julis néni
Kiadó:
Szolnok
Kiadás éve: 1959
Oldalszám: 144

„Már bevezetőmben el szeretném mondani azt, hogy nem mindenkor fontos a sok tojás, a sok zsír vagy a vaj a sütemények elkészítésénél. Ezekkel túlterheljük a süteményt, s ilyen tésztából nehezen emészthető süteményt kapunk, és a takarékosság sem utolsó dolog.
Szeretném azt is javasolni, hogy élesztő helyett, - ahol ezt a receptem megengedi, - bátran használjuk a sütőport. A sütőporral készített sütemények gyorsabban készülnek, s az emésztése is könnyebb. A sütőporral készített tészták akkor sülnek legszebben, ha az elkészítés után azonnal meleg sütőbe tesszük. Ilyenkor lesz a legomlósabb, legmagasabb és legszebben sült sütemény”. Mára már elfelejtett sütemények - darázsfészek, női szeszély, legényhódító, sörszivacs, stb. - receptjei. Viszonylag jó állapotban.    

KOSÁRBA TESZEM Ár: 10 000Ft.-

Ugrás:
Összesen: 19 könyv
1. oldal / 3 oldal Következő
Egy oldalon megjelenített könyvek száma:
Rendezés: