Böngésző
Szakácskönyv Szakács, cukrász, háztartás
99 Szárnyasétel

Lajos Mari - Hemző Károly
Kiadó:
Budapest
Kiadás éve: 1985.
Oldalszám: 64
Sorozat:
99
33 színes ételfotóval. Kiadói kartonkötésben, szép példány. (Biz.187)
A magyaros konyha

Venesz József
Kiadó:
Budapest
Kiadás éve: 1973.
Oldalszám: 335
Levesek, főzelékek, halételek, húsok, tészták.
Kiadói kartonkötésben, jó állapotban. (440 gr.)(Biz.92)
A pucér szakács

Jamie Oliver
Kiadó:
Bp.
Kiadás éve: 2003
Oldalszám: 256
Fordító:
Sepsei Gergely
Jamie Oliver, Anglia ifjú szakácscsillaga könyvében szemünk láttára formálja csábító egésszé salátáit, frissensültjeit, desszertjeit és páratlan olasz tésztáit. Olvasóit percek alatt könnyen elsajátítható konyhai repertoár birtokába juttatja, amelynek segítségével a legfrissebb alapanyagokat merész ízekkel kombinálva egyszerű, mégis izgalmas és ínycsiklandó fogásokat álmodhatunk. Mindezt úgy teszi, hogy közben megkímél bennünket a fárasztó szakzsargontól és az időrabló pepecseléstől. Ez a könyv azokhoz szól, akik fantasztikus, modern ételekre vágynak, netán életkülönlegességekről ábrándoznak, mégsem akarnak éjszakába nyúlóan a konyhában szöszmötölni. Jó állapotban.
KOSÁRBA TESZEM Ár: 4 000Ft.-A sütés iskolája kezdőknek és haladóknak

Budapest
Kiadás éve: 1997.
Oldalszám: 223
Fordító:
Szántó Judit
A kötet több mint ötven süteményreceptet ismertet közérthető nyelven. Az elkészítés szakaszait számos fénykép szemlélteti.
Kiadói kartonkötésben, szép tiszta példány, új állapotban.
(Biz. 31)
A zsidó nő szakácskönyve

Rosenfeld Hermanné
Kiadó:
Bp.
Kiadás éve: 1993
Oldalszám: 364
A kóser konyha. Jó állapotban.
KOSÁRBA TESZEM Ár: 5 000Ft.-Cukorkakészítés – cukorfőzés

Hagn Károly
Kiadó:
Bp.
Kiadás éve: 1947
Oldalszám: 32
Sorozat:
Édesipari szakkönyvtár
A cukorkészítés szakmai fortélyait összegyűjtő füzet a cukorkészítés mesterségébe enged bepillantást. A cukorka készítése sokakat elvarázsol. A készítéshez használt régi gépek sokak szívét megdobogtatják, amikor ráismernek gyermekkoruk narancsgerezd vagy málnaszem cukorkáira. Jó állapotban, aukciós tétel.
KOSÁRBA TESZEM Ár: 12 000Ft.-Cukrászat otthon és a műhelyben

Rudnay János
Kiadó:
Bp.
Kiadás éve: 1968
Oldalszám: 310
Hasznos tanácsainak összegyűjtésére Rudnay Jánost az a cél vezette, hogy részben a kezdő cukrászoknak, részben a háziasszonyoknak olyan tanácsokat adjon, amelyek sok gondtól, bosszúságtól mentesítik őket. A problémák köre nem is szűk. A könyvecske sok, részben már régen elfelejtett édesség elkészítési módját ismerteti meg az olvasóval, számos igen olcsó, de kitűnő készítmény ismételt bevezetését javasolja. Sok évtizedes tapasztalatait adja át a szerző. A különböző sütemények mellett érinti a krémek, parfé, gyümölcskocsonya, dzsemek, befőttek és fagylaltok készítési módját is. Jó állapotban.
KOSÁRBA TESZEM Ár: 3 000Ft.-Cukrász mestervizsgára felkészítő jegyzet

Kiss Zoltán - Karácsonyi Péter - Zoltai Anna
Kiadó:
Bp.
Kiadás éve: 2019
Oldalszám: 140
A cukrász mestervizsgára felkészítő jegyzet négy fejezetből áll, amely segíti a mesterjelölteket a szóbeli, gyakorlati és írásbeli vizsgára történő felkészülésben. A fejezetek az alábbiak: Cukrászati termékek nyersanyagai, Cukrászati termékek előállítása, Cukrászati tevékenység élelmiszerbiztonsági előírásai, Cukrászati termelés gazdasági számításai. A jó minőségű termék előállításának és forgalomba hozásának feltétele, hogy a munka során figyelembe kell venni a felhasználásra kerülő anyagok, biológia, kémiai, fizikai tulajdonságait, megmunkálás közbeni viselkedését, be kell tartani a technológiai előírásokat és az élelmiszerbiztonsági követelményeket. Jó állapotban.
KOSÁRBA TESZEM Ár: 5 000Ft.-