A rendelés szünetel!

Kedves vásárlóink, a rendelés szabadság miatt átmenetileg (2022. 07. 29. - 08. 15. -ig) szünetel. Megértésüket köszönjük. Ha ezen időszak alatt rendel könyvet, a rendszer leveszi ugyan az állományból, küld egy rendszerüzenetet és félreteszi Önnek, de a fizetés és szállítás részleteit csak augusztus 15. után tudjuk megbeszélni és a könyvet postázni, ha még akkor is igényt tart rá. (Tehát a könyv már az Öné, de csak később tudjuk elküldeni.) Ez ügyben e-mailben fogunk jelentkezni.

Böngésző

VISSZA A CSOPORTHOZ

Történelem Lágerek, koncentrációs táborok, holocaust

Könyv: A két torony. Magyar politikusok Mauthausenben
A két torony. Magyar politikusok Mauthausenben - 1. Kép

A két torony. Magyar politikusok Mauthausenben

Szerző: Rátkay Károly
Kiadó: Genius Kiadó, Révai ny.
Kiadás éve: 1945.
Kiadás helye: Budapest
Oldalszám: 244

"A két torony" Mauthausenről szól, a mauthauseni tábor életéről, de jóval több, mint személyes beszámoló: egy darab magyar történelem. A táborban külön barakkban laktak az elhurcolt magyar politikusok, köztük Szentiványi Lajos, Sigray Antal, Szapáry Antal, Lajos Iván, Rassay Károly, Peyer Károly, Bálint Imre, Goldberger Leó, Parragi György, Somogyváry Gyula (az író), és még sokan mások.
Rátkai Károly újságírót, az Esti Kurir szerkesztőjét 1944 márciusában tartóztatta le a Gestapo. Szerencsés megmenekülése és hazajövetele után szinte azonnal megírta ebben a könyvben saját és társai történetét.
Kiadói ragasztott kartonkötésben, védőborítóval.
Jó állapotban. (Biz. 641)

KOSÁRBA TESZEM Ár: 4 000Ft.-
ELŐZŐ KÖVETKEZŐ