Rendelés szünetel

Kedves vásárlóink, sajnálattal közöljük, hogy a rendelés átmenetileg szünetel. Megértésüket köszönjük.

Böngésző

VISSZA A CSOPORTHOZ

Szépirodalom Anekdota, humor

Könyv: Páduai Szent Antal
Páduai Szent Antal - 1. Kép

Páduai Szent Antal

Szerző: Busch, Wilhelm
Kiadó: Magyar Helikon (Kossuth ny.)
Kiadás éve: 1958.
Kiadás helye: Budapest
Oldalszám: 71+ 2 sztl. lev.
Fordító: Kende István

E mű először Der Heilige Antonius von Padua címmel jelent meg 1870-ben. Ez a könyv  az 1943-ban megjelent kiadás fordítása. Kiadói egészvászon kötésben, jó állapotban.
[Páduai Szent Antal (Lisszabon, 1195 - Arcella, 1231) Eredetileg Fernando névre keresztelték. Tizenhat évesen belépett szülővárosának ágostonos kanonokrendi kolostorába. Később csatlakozott a ferencesekhez. Keresztnevét templomuk védőszentjének, Remete Szent Antalnak a nevére cserélte. Tudásának és kiváló szónoki képességének köszönhetően Szent Ferenc megbízatásával megalapította a ferences rend első tanulmányi házát Bolognában, és ő lett a teológia első tanára. 1227-ben végleg visszatért Páduába. Életének utolsó évében a composanpietroi remeteségben élt. Barátja egy hatalmas diófán készített neki kunyhót. Úton Pádua felé hunyt el, és a Santa Maria Maggiore templomban temették el. Alig tíz hónappal a halála után XI. Gergely pápa szentté avatta. 1946-ban XII. Piusz egyháztanítóvá nyilvánította.]
A könyv humorosan rajzolt illusztrációit Wilhelm Busch készítette.  Wilhelm Busch mondotta: "- Egy okos ember tiszteli a sertést: abból a mefontolásból, hogy igaz kívülről nem valami finom, de belül lakozik a szalonna."

KOSÁRBA TESZEM Ár: 1 200Ft.-
ELŐZŐ KÖVETKEZŐ

Páduai Szent Antal - 2. Kép
Páduai Szent Antal - 3. Kép