Böngésző

VISSZA A CSOPORTHOZ

Szakácskönyv Szakácskönyvek, tájak ízei, más országok konyhaművészete

Könyv: Falusi disznóvágás - Hentes és mészáros (Kisüzemek és házi vágók használatára)
Falusi disznóvágás - Hentes és mészáros (Kisüzemek és házi vágók használatára) - 1. Kép

Falusi disznóvágás - Hentes és mészáros (Kisüzemek és házi vágók használatára)

Szerző: Tolnai Kálmán - Skach Béla (szerk.)
Kiadó: Kalligram - Editorprint GMK
Kiadás éve: 1992, 1991
Kiadás helye: Pozsony - Bp.
Oldalszám: 202,

Zimankós hajnalon felhangzó malacsivalkodást hallva mindig tudjuk, hogy disznóvágás van valamelyik portán... A Falusi disznóvágás szerzője Európa egyik legismertebb gasztronómusa, akinek receptkönyvei több mint egymillió példányban keltek el Magyarországon, de számos könyvét francia, angol és német nyelvre is lefordították. Könyve elsősorban azokhoz szól, akik szeretik a magyar konyhát, a magyaros ízeket. Olyan egyedülálló, átfogó műről van szó, amelyből még a kezdő háziasszonyok is könnyen elsajátíthatják
- a füstölt húsok (makói, alföldi és kun sonka),
- a májas és véres hurkák,
- a kolbászok (gyulai, debreceni, szárazkolbász),
- a szalámik (erdélyi, csípős, köményes szalámi gyulai módra),
- a pástétomok (kenőmájas, disznófej-, máj- és nyelvpástétom),
- a disznósajtok készítését,
- a húsok mélyhűtéses tárolását,
továbbá
- 29 disznóhúsból készült leves,
- 77 disznóhúsból készült magyaros étel,
valamint az ezekhez szükséges
- köretek, mártások, saláták,
- sós tészták, édességek receptjeit.
A másik ritka, csak egyszer megjelent kötet arról szól, amit minden hentesnek és mészárosnak ismernie kell. Ezekkel a régen íródott, de Skach Béla mesterszakács által véletlenül megtalált és közreadott, kipróbált és használt titkos receptekkel, készítési módokkal lehetséges még ízesebbé és szebbé tenni mind a saját, mind a kisüzemi feldolgozásnál a készítményeket, kolbászokat, szalámiféleségeket, sonkákat és finomfelvágottakat. 2 mű, jó állapotban.

Ár: 10 000Ft.-
ELŐZŐ KÖVETKEZŐ