Böngésző

VISSZA A CSOPORTHOZ

Szépirodalom Megtörtént bűnügyek

Könyv: Ha én tettem volna (Az O. J. Simpson gyilkosság története/A gyilkos vallomásai/A Goldman család
Ha én tettem volna (Az O. J. Simpson gyilkosság története/A gyilkos vallomásai/A Goldman család "Ő tette" exkluzív kommentálásával) - 1. Kép

Ha én tettem volna (Az O. J. Simpson gyilkosság története/A gyilkos vallomásai/A Goldman család "Ő tette" exkluzív kommentálásával)

Szerző: Pablo F. Fenjves - Dominick Dunne (szerk.)
Kiadó: JLX
Kiadás éve: 2007
Kiadás helye: Bp.
Oldalszám: 316+ 4 t.
Fordító: Ortutay Péter
Szerkesztő: Walter Béla

1994-ben Ron Goldman és Nicole Brown Simpson különös kegyetlenséggel elkövetett kettős gyilkosság áldozatai lettek Nicole kaliforniai otthonában, Brentwoodban. A gyilkosságok elkövetésével O. J. Simpsont vádolták. A pert az Egyesült Államokban, de szerte a világban is óriási médiafigyelem kísérte. A hosszú hónapokon át tartó tárgyalás végén az esküdtszék O. J. Simpsont nem találta bűnösnek, s felmentette az emberölés vádja alól. Ezt követően az áldozatok családjai polgárjogi eljárást indítottak ellene. A polgári esküdtszék Simpsont felelősnek találta a különös kegyetlenséggel elkövetett szándékos emberölésben. 2006-ban végigsöpört a világon a szenzációs hír: a Beaufort Books Kiadó bejelentette, hogy piacra dobja O. J. Simpson könyvét, amelyben a hajdani futballsztár leírja, ő hogyan követte volna el a két gyilkosságot. Az a körülmény, hogy Simpson még bevételhez is juthat az általa elkövetett két bűntényből, országos felháborodást keltett, melynek nyomán a kiadó kénytelen volt több mint félmillió példányt bezúzatni az első kiadásból. Egy floridai csődbíróság 2007 augusztusában a kiadás jogát a Goldman családnak ítélte, részleges kárpótlásként a polgári bíróság által nekik ítélt, ám meg nem fizetett kárpótlási összegért, mely addigra a kamatokkal együtt meghaladta a 38 millió dollárt. Jó állapotban.    

KOSÁRBA TESZEM Ár: 7 000Ft.-
split
ELŐZŐ KÖVETKEZŐ