Böngésző

VISSZA A CSOPORTHOZ

Szakácskönyv Szakácskönyvek, tájak ízei, más országok konyhaművészete

Könyv: Jugoszláv konyha
Jugoszláv konyha - 1. Kép

Jugoszláv konyha

Szerző: Olga Novak Markovic
Kiadó: Forum
Kiadás éve: 1983
Kiadás helye: Újvidék
Oldalszám: 207
Fordító: Árgyelán Erzsébet
Szerkesztő: Stanka Rendla, Mirnics Zsuzsa

Az összeállítás, amely a jugoszláv népek és nemzetiségek jellegzetes ételeit tartalmazza, nehéz feladat elé állítja a szerzőt és a kiadót. Még a legismertebb jugoszláv ételekről is nehéz megállapítani, hogy melyik vidékről származnak, s népeink és nemzetiségeink mely csoportja vallhatja magáénak. Így például előfordul, hogy egyes ételeket Macedóniában, Szerbiában, Boszniában és Kosovón egyaránt készítenek, egyes vidékeken azonban változott valamelyest az étel íze, elkészítése módja. A dalmát konyha ételei sokban hasonlítanak adriai-tengeri és földközi-tengeri szomszédaink konyháján készült ételekhez. Mindezt figyelembe véve a könyvben a szerző igyekezett összegyűjteni a legjobb, a jugoszláv konyhára leginkább jellemző ételeket. Jó állapotban.

KOSÁRBA TESZEM Ár: 3 500Ft.-
ELŐZŐ KÖVETKEZŐ