Böngésző

VISSZA A CSOPORTHOZ

Hobby Kitüntetések, érmek, jelvények

Könyv: Katonai kitüntetések a magyar történelemben (rendjelek, érdemrendek, érdemérmek, emlékérmek, érdemjelek, szolgálati jelek, kitüntető címek)
Katonai kitüntetések a magyar történelemben (rendjelek, érdemrendek, érdemérmek, emlékérmek, érdemjelek, szolgálati jelek, kitüntető címek) - 1. Kép

Katonai kitüntetések a magyar történelemben (rendjelek, érdemrendek, érdemérmek, emlékérmek, érdemjelek, szolgálati jelek, kitüntető címek)

Szerző: Kenyeres Dénes
Kiadó: Szerzői kiadás
Kiadás éve: 2004
Kiadás helye: Kecskemét
Oldalszám: 356

Az első ismert magyar kitüntetések az Árpád-házi királyok által alapított lovagrendek jelvényei voltak, melyeket a király védelmében jeleskedő katonák kaptak. Ezután a szerző részletesen ismerteti a Rákóczi-érmek leírását, majd a Habsburg uralkodók által adományozott kitüntetéseket. Azt is megtudhatjuk, hogy milyen neves személyek kapták az egyes érdemérmeket, jelvényeket. Külön fejezet foglalkozik az 1848-49-es forradalom és szabadságharc kitüntetéseivel, emlékérmeivel, majd az Osztrák-Magyar Monarchia, az első világháború idején alapított érdemérmekkel. A következő rész az 1922-1944-es időszak katonai kitüntetéseit tárgyalja, majd a Magyar Köztársaság (1946-1949) és a Magyar Népköztársaság érdemrendjei és kitüntetései következnek. Az utolsó fejezet az 1991-től napjainkig tartó időszak érdemrendjeivel foglalkozik. A könyvben gazdag képanyagot találunk az ismertetett kitüntetésekről. Új állapotban.  

KOSÁRBA TESZEM Ár: 10 000Ft.-
ELŐZŐ KÖVETKEZŐ