AUKCIÓK

Aukció

Látogatóink ezen az oldalon a szegedi antikváriumok által 2005 és 2009 között lezajlott árverések anyagát, összesen 2261 könyv fotóját, címleírását, kikiáltási és leütési árát láthatják. A könyvek már nem elérhetőek, az oldal csupán tájékoztató jellegű, gyűjtők számára lehetnek érdekesek a címleírás adatai.

EZEKET A KÖNYVEKET, KÉREM NE PRÓBÁLJA MEGRENDELNI, EZEK MÁR AKKOR ELKELTEK!

1956. nov. 1 - nov. 4. Szeged Népe Aukció - 2006

1956. nov. 1  -  nov. 4.  Szeged Népe Szeged Város Forradalmi Nemzeti Bizottságának lapja
I. évf. 1. sz.  1956. nov. 1.
 csütörtök (1 sztl. lev. 2 old.)
Tartalom: Katonai gyászpompával, a nép mély részvétele mellett temették el a Szegeden hősi halált halt ifjúmunkást. Nem Nagy Imre kérte az orosz csapatok segítségét. stb.
I. évf. 2. sz. 1956. nov. 2. péntek (2 számozott lev. 4 old.)
Tartalom:  A Magyar Nemzeti Kormány kinyilvánította a Magyar Népköztársaság semlegességét. A négy nagyhatalom segítségét kérjük. Nagy Imre szózata a magyar néphez. Szemtanúk a pesti eseményekről stb.
I. évf. 3. sz. 1956. nov. 3. szombat (1 sztl. lev., 2 old.)
Tartalom: Nagy Imre üzenete az ENSZ főtitkárhoz. Szovjet gyalogság érkezett Nyíregyházára. A zálogház dolgozóinak kérése. Zavartalan az áruellátás Szegeden stb.
I. évf. 4. sz. 1956. nov. 4. vasárnap (3 számozott lev. 6 old.) 
Tartalom: Dr. Perbíró József professzor, a Forradalmi Nemzeti Bizottság elnökének rádiófelhívása. A földalatti kazamaták titkai. Megkezdte adásait Szegeden a Széchenyi Rádió. A Szegedi Nemzeti Színház a forradalom bölcsőjénél (Bicskey Károly, Boros János, Kaló Flórián) stb. 
[Ezzel az alcímmel ez a  napilap utolsó megjelenése. Szegeden ekkor már itt vannak az idegen csapatok. A 4. szám már nem került postaládákba, ezért RITKA!  A napilapból összesen kilenc szám jelent meg. Az első négy alcíme Szeged Város Forradalmi Nemzeti Bizottságának lapja.  Az ötödik számtól ez az alcím, Politikai Napilap-ra változott.]
Mind a négy lap hajtogatott, jó állapotban.


Kikiáltási ár: 4 000 --> 7 500 Ft.-
split