A rendelés szünetel!

Kedves vásárlóink, a rendelés szabadság miatt átmenetileg (2022. 07. 29. - 08. 15. -ig) szünetel. Megértésüket köszönjük. Ha ezen időszak alatt rendel könyvet, a rendszer leveszi ugyan az állományból, küld egy rendszerüzenetet és félreteszi Önnek, de a fizetés és szállítás részleteit csak augusztus 15. után tudjuk megbeszélni és a könyvet postázni, ha még akkor is igényt tart rá. (Tehát a könyv már az Öné, de csak később tudjuk elküldeni.) Ez ügyben e-mailben fogunk jelentkezni.


Aukció

Látogatóink ezen az oldalon a szegedi antikváriumok által 2005 és 2009 között lezajlott árverések anyagát, összesen 2261 könyv fotóját, címleírását, kikiáltási és leütési árát láthatják. A könyvek már nem elérhetőek, az oldal csupán tájékoztató jellegű, gyűjtők számára lehetnek érdekesek a címleírás adatai.

EZEKET A KÖNYVEKET, KÉREM NE PRÓBÁLJA MEGRENDELNI, EZEK MÁR AKKOR ELKELTEK!

[Tömörkény István] - Betyárlegendák. Az alföldi rablóvilág történetei Aukció - 2007

[Tömörkény István]  -  Betyárlegendák. Az alföldi rablóvilág történetei Első köny. (Unicus!) [Változatlan 2. kiadás!]
Szeged, 1901. Engel Lajos kiadása. 156 p.
Modern, feliratos félvászon kötésben. A címlapon tulajdonosi bélyegző, és a kötetre vonatkozó bejegyzés. Szép tiszta példány.
[Az első kiadás 1898-ban jelent meg név nélkül. Juhász Gyula, a szerzőről írott életrajzában Tömörkényt nevezei meg szerzőnek. Péter Lászlótól tudjuk, hogy a könyvnek nem mindegyik írása származik Tömörkénytől, Cserzy Mihály (Homok) társszerzője a ritka kis kötetnek.
 A könyv egyik fejezete a tolvajnyelvvel és az álnevekkel foglalkozik, mintegy 250 nevet sorol fel egy per iratai alapján.]

 


Kikiáltási ár: 8 000 Ft.-