AUKCIÓK

Aukció

Látogatóink ezen az oldalon a szegedi antikváriumok által 2005 és 2009 között lezajlott árverések anyagát, összesen 2261 könyv fotóját, címleírását, kikiáltási és leütési árát láthatják. A könyvek már nem elérhetőek, az oldal csupán tájékoztató jellegű, gyűjtők számára lehetnek érdekesek a címleírás adatai.

EZEKET A KÖNYVEKET, KÉREM NE PRÓBÁLJA MEGRENDELNI, EZEK MÁR AKKOR ELKELTEK!

A Pallas Nagy Lexikona 1-18 kötet. Aukció - 2008

A Pallas Nagy Lexikona 1-18 kötet. Az összes ismeretek enciklopédiája.
Szerkesztette: Bokor József és Gerő Lajos. A szócikkeket több mint 300 szerző írta. Közöttük a kor kiemelkedő tudósai: Alexander Bernát, Bánki Donát, Cholnoky Jenő, Csemegi Károly, Divald Kornél, Goldziher Ignác, Eötvös Lóránd, Marczali Henrik, Szinnyei József, Vámbéry Ármin stb.
Bp., 1893-1897. Pallas Irodalmi és Nyomdai Rt. 1- 16 kötet.
Bp., 1900. Pallas Irodalmi és Nyomdai Rt. 17-18. pótkötet.
Az alap 16 kötet egységes kiadói, gerincén dúsan aranyozott, piros cimkés, félbőr kötésben, mely Leszik K. kötészetében készült. A két pótkötet kiadói, gerincén dúsan aranyozott, körpecsétes, félbőr kötésben, Gottermayer N. műhelyéből. A két pótkötet gerincén a Révai Testvérek felirat szerepel.
A sorozat kollacionált, a 3. kötetből Borsod vármegye térképe, a 15. kötetből a Magas Tátra látképe hiányzik. Néhány kötet gerincének felső része javított.
[A lexikon 18 kötete több mint 150 ezer címszót, tízezer ábrát, térképet és színes litográfiát tartalmaz. A Pallas tulajdonosa 1911-ben csődbejutott és a lexikon kiadási jogát eladta a Révai Testvéreknek. Így lett a Révai Lexikon alapja a Pallas Nagy Lexikon.] 
 

 


Kikiáltási ár: 100 000 Ft.-
split