AUKCIÓK

Aukció

Látogatóink ezen az oldalon a szegedi antikváriumok által 2005 és 2009 között lezajlott árverések anyagát, összesen 2261 könyv fotóját, címleírását, kikiáltási és leütési árát láthatják. A könyvek már nem elérhetőek, az oldal csupán tájékoztató jellegű, gyűjtők számára lehetnek érdekesek a címleírás adatai.

EZEKET A KÖNYVEKET, KÉREM NE PRÓBÁLJA MEGRENDELNI, EZEK MÁR AKKOR ELKELTEK!

Borászat / Péterffy József, jagocsi - Gazdasági növény-, növényélet-tan és Hooibrenk szőlőmivelési, gyümölcsészeti és konyhakertészeti rendszere Aukció - 2009

Borászat / Péterffy József, jagocsi - Gazdasági növény-, növényélet-tan és Hooibrenk szőlőmivelési, gyümölcsészeti és konyhakertészeti rendszere Nevezetesb tekintélyek s öntapasztalatai alapján kiadja - -. ( Előszó Pesten 1848. jan. kelt).
Pest, 1862. Emich. 227 p., 1 sztl. lev. Több mint ötven szövegközti  metszettel illusztrált.
Tartalom: I. szakasz: Meteorológia; II. szakasz: Növénytan; III. szakasz: Növényélet és boncztani elmélkedések; IV. szakasz: Hooibrenk rendszere; V. szakasz: A növények kór és gyógytana; VI. szakasz: A növények vegytartalmáról.
Korabeli, restaurált félbőr kötésben. Kifogástalan állapotban. A címlapon régi bélyegző.
[Péterffy József (1827-1888), közgazdasági író, több gazdasági intézmény, iskola és egyesület alapítója. A Keszthelyen létesült első magyar "túladunai vincellér-kertész és pinczemester-képző" intézetnek is alapító igazgatója.  A szőlőművelés, borászat és pincekezelés terén Franciaországban és a Rajna-vidéken szerzett tapasztalatait gazdasági füzetekben (Borászati káté, 1864) és a Magyar Világ c. napilapban tette közzé.] 


Kikiáltási ár: 10 000 --> 24 000 Ft.-
split