AUKCIÓK

Aukció

Látogatóink ezen az oldalon a szegedi antikváriumok által 2005 és 2009 között lezajlott árverések anyagát, összesen 2261 könyv fotóját, címleírását, kikiáltási és leütési árát láthatják. A könyvek már nem elérhetőek, az oldal csupán tájékoztató jellegű, gyűjtők számára lehetnek érdekesek a címleírás adatai.

EZEKET A KÖNYVEKET, KÉREM NE PRÓBÁLJA MEGRENDELNI, EZEK MÁR AKKOR ELKELTEK!

Borászat/ Vaday József - Vincellérkönyv szőlőmunkások és gazdák részére Aukció - 2009

Borászat/ Vaday József - Vincellérkönyv szőlőmunkások és gazdák részére Szemléltető rajzokkal. 3. javított kiadás.
Temesvár, (1914), Polatsek. (Uhrmann ny.) 120 p, + 16 p. (hirdetések).
Szövegközti rajzokkal illusztrált.
Kiadói rajzos kartonborítóban. Gerince javított.  A borítón és a címlapon a régi tulajdonos szőlősgazda bélyegzője. Az előzéklapon és helyenként a kötetben is vannak  bejegyzések. 
A kötetbe helyezve két levél:
Első: A M. Kir. Vincellériskola Igazgatósága, Tapolca (Zala megye) fejléces papírjára írott, a bormustok és borok vegyvizsgálatával kapcsolatos válaszlevél. A levél írója Vetter K. Pál szől. és bor m. kir. felügyelő. Kelt, Tapolcán 1914. junius 15-én. A két és féloldalnyi kézzel írott levél címzettje a fenti vincellér könyv tulajdonosa.
Második: Négyoldalas kézzel írott levél. Kelt, 1915. április 1-én  Kisgyulán, u.p. Gölle (Somogy vm.).
Tartalma: A Róm. Kath. Elemi Népiskola tantestülete, a szőlő metszésével kapcsolatban 8 kérdésre vár választ a "szerkesztőtől", aki a  "Szőlő helyes metszése" c. szakmunkájában leírja és ajánlja a Maurer féle váltócsap alkalmazását. Mindkét levél hajtogatott, jó állapotban.


Kikiáltási ár: 5 000 --> 6 000 Ft.-
split