A rendelés szünetel!

Kedves vásárlóink, sajnálattal közöljük, hogy a rendelés leltár miatt átmenetileg (2022. 01. 08. - 01. 28. -ig) szünetel. Megértésüket köszönjük. Ha megrendeli a könyvet, a rendszer leveszi ugyan az állományból és félreteszi Önnek, de a fizetés és szállítás részleteit csak a leltár után tudjuk megbeszélni és a könyvet postázni, ha még akkor is igényt tart rá. (Tehát a könyv már az Öné, de csak később tudjuk elküldeni.) Erről e-mailben fogjuk értesíteni.


Aukció

Látogatóink ezen az oldalon a szegedi antikváriumok által 2005 és 2009 között lezajlott árverések anyagát, összesen 2261 könyv fotóját, címleírását, kikiáltási és leütési árát láthatják.

Fáy András - Hasznos házi jegyzetek. Aukció - 2008

Fáy András  -  Hasznos házi jegyzetek. Gyűjtögette - -. Első kiadás!
Pesten, 1826. Füstkúti Landerer Lajos. V, 8-175 p.
Kiadói, szépen javított papírborítóban. A borító verzóján tulajdonosi nevek. Körülvágatlan példány.
[A kis füzet gazdasági, mívesi és  szótár részre tagolt. A gazdasági jegyzetek háztartási tanácsokat tartalmaznak. Pl. "Chocoládét csinálni. Rózsa-vizet főzni. Pályinka-főzéshez mesterséges jó élesztőt készíteni. Sonkát jó ízűvé főzni. Tarhót csinálni." stb.
A mívesi jegyzetekben hasonlóan érdekes tanácsok vannak, pl. " Vasat és aczélt kékíteni. Tükröt csinálni. Arany fényesítő szer. Tobák csinálás. Magyar víz vagy Magyar-Királyné vize. Leg egyszerűbb módja a' Pomádé csinálásnak" stb.]


Kikiáltási ár: 18 000 --> 28 000 Ft.-