Aukció

Látogatóink ezen az oldalon a szegedi antikváriumok által 2005 és 2009 között lezajlott árverések anyagát, összesen 2261 könyv fotóját, címleírását, kikiáltási és leütési árát láthatják. A könyvek már nem elérhetőek, az oldal csupán tájékoztató jellegű, gyűjtők számára lehetnek érdekesek a címleírás adatai.

EZEKET A KÖNYVEKET, KÉREM NE PRÓBÁLJA MEGRENDELNI, EZEK MÁR AKKOR ELKELTEK!

Grafika / Modern Magyar Képtár Aukció - 2009

Grafika / Modern Magyar Képtár Kiadja a Művészház Művészeti Egyesület 1911 évi tagilletményül. Szerk.: Rózsa Ferenc.
Budapest, 1911. Művészház. 2 sztl. lev. + 20 színes linómetszet.
Kiadói Jaschik Álmos által illusztrált papírmappában. A mappát átkötő szalag szakadt. Jó állapotban. Ritka!
A színes grafikák alkotói:  Szinyei Merse Pál, Ferenczy Károly, Kernstok Károly, Rippl-Rónai József, Iványi-Grünwald Béla, Csók István, Egry József, Falus Elek, Katona Nándor, Kosztolányi Gyula, Körösfői-Kriesch Aladár, Boromissza Tibor, Borszéky Frigyes, Ferenczy Valér, Fényes Adolf, Glatz Oszkár, Kádár Béla, Páldy Zoltán, Szigeti Jenő, Zichy István gróf.
[Művészház néven 1909-ben új művészeti egyesület alakult Budapesten. Az egyesület kiállítóhelyként és egyben műkeresekedelmi szervezetként is működött. A Nemzeti Szalonnal és a konzervatív Műcsarnokkal szemben a legmodernebb törekvéseket képviselő magyar és nemzetközi művészeknek zsűrimentesen adott bemutakozási lehetőséget. Az egyesület megszünéséig (1914) a művészeti élet meghatározó színhelye volt.]


Kikiáltási ár: 80 000 --> 190 000 Ft.-