Aukció

Látogatóink ezen az oldalon a szegedi antikváriumok által 2005 és 2009 között lezajlott árverések anyagát, összesen 2261 könyv fotóját, címleírását, kikiáltási és leütési árát láthatják. A könyvek már nem elérhetőek, az oldal csupán tájékoztató jellegű, gyűjtők számára lehetnek érdekesek a címleírás adatai.

EZEKET A KÖNYVEKET, KÉREM NE PRÓBÁLJA MEGRENDELNI, EZEK MÁR AKKOR ELKELTEK!

Kéziratok, aprónyomtatványok, fotók / Határ Győző levele Balogh Ferentz részére "Kedves Barátom " megszólítással. Aukció - 2009

Kéziratok, aprónyomtatványok, fotók / 
Határ Győző levele Balogh Ferentz részére "Kedves Barátom " megszólítással. Határ Győző (1914-2006, építész, író, költő, műfordító, filozófus), géppel  írt, bélyegzővel és autográf aláírással ellátott, egyoldalas levele békéscsabai barátjához.
Tartalom: Megköszöni a munkássága iránti érdeklődést, a művéről írt recenziót nagyszerűnek tartja, a "breviárium" minősítéssel nem ért egyet. Ugyanakkor 
műveinek hazai kiadását reménytelennek látja. Többen is foglalkoznak a gondolattal, hogy monográfiát írjanak róla, de az életmű terjedelme óriási, szétszórt és sok esetben nem fellelhető. Barátként említi Hamvas Bélát és Szentkúthy Miklóst, akikkel "egy-kalap alá vesznek" és akiktől, véleménye szerint munkássága jelentősen eltér.
A levél Londonban íródott, 1992. 02. 21-én.
Kifogástalan állapotban. Mérete: 16x22 cm.
[Balogh Ferentz (Békéscsaba, 1923-1993) könyvtáros, bibliográfus, fotográfus.]
 


Kikiáltási ár: 3 000 --> 3 000 Ft.-