A rendelés szünetel!

Kedves vásárlóink, a rendelés szabadság miatt átmenetileg (2022. 07. 29. - 08. 15. -ig) szünetel. Megértésüket köszönjük. Ha ezen időszak alatt rendel könyvet, a rendszer leveszi ugyan az állományból, küld egy rendszerüzenetet és félreteszi Önnek, de a fizetés és szállítás részleteit csak augusztus 15. után tudjuk megbeszélni és a könyvet postázni, ha még akkor is igényt tart rá. (Tehát a könyv már az Öné, de csak később tudjuk elküldeni.) Ez ügyben e-mailben fogunk jelentkezni.


Aukció

Látogatóink ezen az oldalon a szegedi antikváriumok által 2005 és 2009 között lezajlott árverések anyagát, összesen 2261 könyv fotóját, címleírását, kikiáltási és leütési árát láthatják. A könyvek már nem elérhetőek, az oldal csupán tájékoztató jellegű, gyűjtők számára lehetnek érdekesek a címleírás adatai.

EZEKET A KÖNYVEKET, KÉREM NE PRÓBÁLJA MEGRENDELNI, EZEK MÁR AKKOR ELKELTEK!

Kéziratok, aprónyomtatványok, fotók - Jókai Mór aláírt portréfotója. Aukció - 2009

Kéziratok, aprónyomtatványok, fotók - Jókai Mór aláírt portréfotója. Strelisky Lipót cs. és kir udv. fényképész műhelyében készült kabinetfotó. Mérete: 155x110 mm.
Verzóján is jelzett, világos kartonra ragasztott, barna nyomással készült időskori fénykép.
A fotó díszmagyar öltözetben, mellén kitüntetéssel, kesztyűs kezét a kard markolatán tartva ábrázolja az írót.
A fotó bal alsó részén elmosódott autográf írással "[Em]lékül 189[4] Jan 6  Jókai Mór"
A fotó jobb felső sarkán apró törés, a kép szakszerű tisztítást igényel. Állapota jó. Ritka!
[
Strelisky Lipót a korai magyar fotográfia jelentős alakja volt. 1843-ban nyitott műtermet Pesten. Elsőként készített chromo-photografiát (színes fényképet) mellyel a párizsi világkiállításon is kitüntetéssel szerepelt. A szájhagyomány szerint műterméből kerülhetett ki a Petőfiről készült ismert dagerrotipia is.] 


Kikiáltási ár: 15 000 --> 34 000 Ft.-