Aukció

Látogatóink ezen az oldalon a szegedi antikváriumok által 2005 és 2009 között lezajlott árverések anyagát, összesen 2261 könyv fotóját, címleírását, kikiáltási és leütési árát láthatják.

Kéziratok, aprónyomtatványok, fotók / Kós Károly levél, 74. VIII. 17. Aukció - 2009

Kéziratok, aprónyomtatványok, fotók / Kós Károly levél, 74. VIII. 17. Kós Károly (építész, író, grafikus 1883-1977) autográf levele Ilia Mihály úrnak címezve  "Kedves jó Ilia Mihály barátom!" megszólítással. Tartalom: Hálásan köszöni a hozzá eljuttatott folyóiratokat és a Tiszatáj 8. számát. (1974/8) A folyóirat három írása is felkeltette figyelmét, amelyekről így ír:
A Tiszatáj  -  " "Örökség" rovatában elsősorban minket, erdélyi magyarokat (engem közvetlenül is) különösképpen érdeklő három írást közöl.... a három írás közül a Für Lajosé az a "nagyágyu", mely nemcsak a minket, de a világ sok-sok milliónyi sorstársunkat is súlyosan érintő, sőt többé-kevésbbé bőrét égető azt a problémát feszegeti, melynek idejében való igazságos-emberséges megoldása nemcsak szociálista kötelesség, de - hitem szerint- elkerülhetetlen történelmi szükségesség is." [A publikált Für Lajos tanulmány címe: Milyen nyelven beszélnek a székelyek?]
A másfél oldalnyi, jellegzetes kézírással írt levél Kolozsváron íródott 1974. VIII. 17.-én. Hajtogatva, eredeti kézzel címzett borítékban, kifogástalan állapotban.
 


Kikiáltási ár: 10 000 --> 34 000 Ft.-