A rendelés szünetel!

Kedves vásárlóink, sajnálattal közöljük, hogy a rendelés leltár miatt átmenetileg (2022. 01. 10. - 01. 31. -ig) szünetel. Megértésüket köszönjük. Ha megrendeli a könyvet, a rendszer leveszi ugyan az állományból és félreteszi Önnek, de a fizetés és szállítás részleteit csak a leltár után tudjuk megbeszélni és a könyvet postázni, ha még akkor is igényt tart rá. (Tehát a könyv már az Öné, de csak később tudjuk elküldeni.) Erről e-mailben fogjuk értesíteni.


Aukció

Látogatóink ezen az oldalon a szegedi antikváriumok által 2005 és 2009 között lezajlott árverések anyagát, összesen 2261 könyv fotóját, címleírását, kikiáltási és leütési árát láthatják.

Szabados János - Költemények Aukció - 2006

Szabados János - Költemények Szabados János irodalmi hagyatéka. Kiadja a Dugonics-Társaság.
Szeged, 1897. Endrényi ny. 1 t. (Sz. J. arcképe), XXXI. (életrajz, Kovács Jánostól), 144 l.
Korabeli félvászon kötésben, kopott példány, helyenként foltos lapok.
"Szabados János (1839 - 1891) kir. tanácsos, Szeged helyettes polgármestere és tanácsosa, a Petőfi-társaság tagja.
Szeged fejlesztésére nagyon sok kulturális és közhasznú eszmét pendített meg és kezdeményezett; különös érdeme, hogy Szeged népoktatásügyét rendezte és tanyai kulturális központokat létesített. Az állandó színház, állandó híd, a város utczáinak és tereinek feltöltése, az alreáliskola kifejlesztése mind az ő hathatós közreműködésével létesült. Az árvízkor és a rekonstrukczió alkalmával kifejtett működéséért kir. tanácsosságot nyert." (Szinnyei József: Magyar írók élete és munkái).


Kikiáltási ár: 2 000 --> 2 400 Ft.-