
Kosár
A belépést követően, az antikházunk kínálatának áttekintése során az Ön által kiválasztott tételek a kosarába kerülnek.
A könyvekből egy-egy példányunk van.
A kosár tartalma tételenként törölhető, a szállítási cím megváltoztatható, valamint a rendeléséhez megjegyzés is fűzhető. Kérem, ha tudja, melyik Foxpost automatába kéri a könyvet, a megjegyzés rovatban ezt mindjárt rögzítse. Ez esetben is töltse ki azonban a szállítási címet, mert arra számlázási címként szükségünk lesz.
Amennyiben Ön adóalany, és a számlánkat el tudja számolni, kérem, hogy az adószámát is rögzítse a megjegyzés rovatban.
A Megrendel gombra kattintással rendeléséről azonnal értesülünk. Először a rendszer automatikusan küld egy e-mailt Önnek, amelyben megerősíti a megrendelést. Ezután pedig kollégánk veszi fel Önnel a kapcsolatot, ismertetve a fizetéssel és a szállítással kapcsolatos részleteket.
Kosár tartalma

T. D. Liszenko
Kiadó:
Honvédelmi Minisztérium Politikai Főcsoportfőnöksége
Kiadás éve: 1950
Kiadás helye: Bp.
Trofim Gyenyiszovics Liszenkó szovjet agronómus volt, aki a 30-as évek elejétől egyre népszerűbbé vált az általa kifejlesztett mezőgazdasági eljárások révén. A jóval érdemén felül magasztalt szakember nemcsak Micsurin követője volt, hanem a gyakorlati tevékenységéhez szükséges nagyszabású teoretikus háttér megteremtője is. Ez azon a genetikai elméleten alapult, amely az egyedi élet során szerzett tulajdonságok öröklődését állította, és azt hangoztatta, hogy a külső hatások maradandóan és célszerűen képesek megváltoztatni a szervezet örökletes habitusát. Ezt a megközelítési módot szokás lamarckizmusnak nevezni. Jean Baptiste Lamarck hangoztatta talán legerőteljesebben azt a nézetet, hogy az élőlények saját erőfeszítéseik révén képesek alkalmazkodni környezetükhöz, és az így kialakult tulajdonságaik közvetlenül átörökítődnek utódaikra. Jó állapotban.

Fenyő István, Kókay György, Kosáry Domokos, T. Erdélyi Ilona, Ugrin Aranka
Kiadó:
MTA Irodalomtudományi Intézete
Kiadás éve: 1979. 1985.
Kiadás helye: Budapest
Kötetek:
I. 1705-1848
II. 1848-1867
III. 1867 - 1892
FEJEZETEK
A sajtó kialakulása
Hírlap- és folyóirat-irodalmunk a 18. században
Sajtónk a magyar jakobinus mozgalom bukása után 1795-1832.
A reformkor sajtója (1832-1840)
A negyvenes évek folyóírata-és hírlapirodalma a forradalomig
Mellékletek.
Sorozatszerkesztő: Vásárhelyi Miklós, MTA Kókay György.
Kiadói vászonkötésben, védőborítóval. Jó állapotban. (Biz.744)
Világszerte az indiai konyhát a curryvel vagy a tikka maszálával azonosítják, a csípős, sáfrányos, fűszeres ételekkel. Azonban az indiai konyha ennél sokkal gazdagabb. Ahány vidék vagy tartomány, ahány vallás vagy kultúrális közösség, annyiféle étkezési szokás, ételkészítési technológia és különleges fogás. Végigenni a különböző tartományok ételeit szinte lehetetlen. A könyv szerzője mégis a lehetetlenre vállalkozott. Gasztronómiai felfedező útja során Chitrita Banerji bejárta szinte egész Indiát: Bengált, Bombayt, Goát, Benáreszt, Gudzsarátot, Rádzsaszthánt, számtalan kisvárost és falut. Ennek a több évig tartó gasztrokulturális odisszeának eredményeképpen született ez a kötet, amely egyszerre kultúrtörténeti bédekker és gasztronómiai kalauz. Jó állapotban.

Oldalunkon lehetőség van regisztráció nélküli vásárlásra, de visszatérő vevőinknek a gyors és egyszerű rendelés végett a regisztráció ajánlott.