KATEGÓRIÁK

Böngésző

Szépirodalom Régi fantasztikus

2100 - Mese az eljövendő időkről

Online antikvárium: 2100 - Mese az eljövendő időkről Szerző:
H. G. Wells
Kiadó:
Bp.
Kiadás éve: 1921
Oldalszám: 110
Fordító:
Esty Jánosné

A regényből megtudhatjuk, hogy a világ jelentősen megváltozik 2100-ra, a nő azonban ugyanolyan marad...  Átkötött, jó állapotban.

Ár: 8 000Ft.-

A bolygó zsidó 1-3.

Online antikvárium: A bolygó zsidó 1-3. Szerző:
Eugéne Sue
Kiadó:
Bp.
Kiadás éve: 1929
Oldalszám: 362, 380, 348
Fordító:
Keleti Gábor, Lányi Viktor, Csetényi Erzsi

A bolygó zsidó témája a 19. században, a zsidó emancipáció korszakában valóságos reneszánszát élte. Az értelmiséget megihlette, az egyszerű népet pedig félelemmel töltötte el a bolygó zsidó, akit Krisztus átka az örök halhatatlanságra kárhoztatott. A téma jelentős művészeket ihletett meg, a leghíresebb Eugene Sue Le juif errant (A bolygó zsidó) című regénye. Az évszázadok során több hírességet azonosítottak a bolygó zsidóval. A legismertebb a kalandos életű Saint-Germain gróf és a híres párizsi középkori alkimista, Nicolas Flamel. 3 kötet, jó állapotban.

Ár: 10 000Ft.-

A Császár-malom titka

Online antikvárium: A Császár-malom titka Szerző:
Barsi Dénes
Kiadó:
Bp.
Kiadás éve: 1941
Oldalszám: 64 + 32
Sorozat:
Érdekes regények - Röptében a világ körül

Sikerül-e Kocsis Andrásnak befejeznie a hengermalmokat megújító találmányát, s megszerzni egyúttal a malomtulajdonos gyönyörű lányának, Császár Ibolyának a kezét? Jó állapotban.

Ár: 1 500Ft.-

A dicsőség útja

Online antikvárium: A dicsőség útja Szerző:
Zigány Árpád
Kiadó:
Bp.
Kiadás éve: 1903
Oldalszám: 182

Regény 1950-ből. Átkötött, jó állapotban.

Ár: 10 000Ft.-

A fáraók leánya

Online antikvárium: A fáraók leánya Szerző:
Guido Milanesi
Kiadó:
Bp.
Kiadás éve: 1930
Oldalszám: 222
Fordító:
Gáspár Miklós (Gáspár Margit)
Sorozat:
Pesti Hírlap könyvek 110

A nagy olasz író izgalmas és meghatóan szép szerelmi történet keretében a mai Egyiptomba, a luxori előkelő szállodák pazar világába és egy titokzatos, fantasztikus föld alatti birodalom homályába vezeti olvasóit. Jó állapotban.

Ár: 3 000Ft.-

A Fehér Kígyó testvérei

Online antikvárium: A Fehér Kígyó testvérei Szerző:
Könczöl Walla Iván
Kiadó:
Bp.
Kiadás éve: 1943
Oldalszám: 79

Emberek tűnnek el úgy, hogy a ruházatuk érintetlen marad, csaka test tűnik el belőle. A nyomozás a Fehér Kígyó testvéreihez és a Bűvös Kör titkához vezetnek... Átkötött, az első 10 oldal fénymásolattal pótolt.

Ár: 4 000Ft.-

A fölszabadult világ (The World Set Free)

Online antikvárium: A fölszabadult világ (The World Set Free) Szerző:
H. G. Wells
Kiadó:
Bp.
Kiadás éve: 1922
Oldalszám: 195
Fordító:
Havas Lajos

Már az első világháború kitörése előtt kialakult Wellsben az a felfogás, miszerint a világnak szüksége van egy mindent elsöprő, tisztító hatással bíró háborúra. Vesszen el minden, ami sekélyes, kicsinyes, mocskos, s helyébe lépjen egy tiszta, rendszerezett, önzetlen világ, önzetlen irányítókkal. A fölszabadult világ (1914) című művében teljes káoszban mutatja be a Földet, még a háború előtt: milliók lézengenek munka nélkül, a legtöbb iparág leáll. Amerikán öngyilkossági hullám söpör végig, Angliában éhínség pusztít és pang a pénzgazdálkodás. Mintha csak 1929-et látnánk magunk előtt, a nagy gazdasági világválságot és az utána következő éveket. „Amikor a háború kitör, az éhező tömegek boldogan vonulnak be, mert a katonáról legalább mások gondoskodnak. A Föld már nem képes menedéket adni az embernek. Wells e regénye az író egyik legnagyobb találata a jövőt illetően. A kor tudósai már ismerték azt a jelenséget, hogy a rádium évezredeken át energiát sugároz ki, alacsony intenzitással, de végösszegében nagyon nagy mennyiségben. Wells regénye egy olyan találmányról szól, amely felgyorsítja a radioaktív bomlás folyamatát és amelynek segítségével olyan bombát hoznak létre, amely nem nagyobb erővel robban fel, mint a normál robbanóanyag, de ezt napokig teszi. „A korai huszadik század embere számára semmi sem lehetett nyilvánvalóbb” – írta – „mint a háború lehetetlenné válásának gyorsasága… de nem ébredtek erre rá addig, amíg ügyetlen kezükben fel nem robbant az atombomba.” Átkötött, eredeti borító beragasztva, jó állapotban.

Ár: 5 000Ft.-

A hét púpos tornya

Online antikvárium: A hét púpos tornya Szerző:
Jesús de Aragón
Kiadó:
Bp.
Kiadás éve: 1927
Oldalszám: 214
Fordító:
Balogh Barna
Sorozat:
A regény mesterei

Beltrán Bazilius nagyon babonás játékos. Óraláncán állandóan apró szerencsekerekek meg ezüst kéménykotrók lógnak. Mindig a bankár baloldalára ül; pénteken sohasem játszik s Madrid összes púposainak jó barátja, mert szerinte e szomorú alakok szerencsét hordanak a hátizsákjukban. Ami azonban örülésig bosszantja Baziliust, az egy ferde, kancsi szem, mely játék közben őt figyeli. Innen származik az az olthatatlan gyűlölet, melyet Katafalk úr iránt táplál. - Itt van már megint az én fekete árnyékom! - kiáltja ilyenkor Bazilius és zsetonjait hirtelen beváltva, gyorsan menekül a kaszinóból. Midőn pedig futás közben hátratekint, egyedül Katafalk urat látja, aki csontvázkezével integet utána s zavaros, zöldben csillogó, hipnotizáló szemeivel követi, míg el nem tűnik... Jó állapotban. (hbiz)

Ár: 3 000Ft.-
split
Ugrás:
Összesen: 47 könyv
1. oldal / 6 oldal Következő
Egy oldalon megjelenített könyvek száma:
Rendezés: