Böngésző
Szakácskönyv Szakácskönyvek, tájak ízei, más országok konyhaművészete
99 Szárnyasétel

Lajos Mari - Hemző Károly
Kiadó:
Budapest
Kiadás éve: 1985.
Oldalszám: 64
Sorozat:
99
33 színes ételfotóval. Kiadói kartonkötésben, szép példány. (Biz.187)
A francia piac

Joanne Harris - Fran Warde
Kiadó:
Bp.
Kiadás éve: 2005
Oldalszám: 256
Fordító:
Szűr-Szabó Katalin
Újabb receptek a francia konyhából (A francia konyha újabb receptjei). A francia konyha sikerét követően a két szerző ismét közösen dolgozott, de ez alkalommal egy más jellegű szakácskönyvet készítettek, hiszen a Gascogne környékén található piacokból merítettek ihletet. Jó állapotban.
KOSÁRBA TESZEM Ár: 8 000Ft.-A legjobb hamburgerek

Bp.
Kiadás éve: 2015
Oldalszám: 144
Fordító:
Szüle Dénes
Szerkesztő:
Iris Ottinger (közrem.)
Sorozat:
Házi praktikák
A hamburger a világ egyik leghíresebb ételévé vált a XIX. század óta. Évente ötven milliárd hamburgert fogyasztanak csak az Amerikai Egyesült Államokban, de az étel éppúgy elterjedt az egész világon. A XVIII. században rendkívül ismertté vált az az étel, melyet az Angliában található Sandwich város grófjáról neveztek el. Az elhíresült készítési mód szerint két kenyérszelet közé tettek húst és zöldségeket, viszont Németországban és Ausztriában módosítottak egy picit a jól bevált angol recepten, a kenyeret zsemlével helyettesítették. Ahogy az idő telt, egyre többféle variációval kezdtek kísérletezni a szakemberek, ezért ma már a hamburger nem mondható egyszerű és gyors ételnek. Sok gourmet, akár Michelin-csillagos étterem étlapján is megtalálható. Olyan új hozzávalókkal, mint a gorgonzola, a szkampi vagy a szejtán, az egyszerű töltött zsemléből igazi kulináris ízélmény válik, ám az ilyen burgerekbe nem lehet minden sarkon belebotlani. De semmi baj, hisz ezeket saját magunk is elkészíthetjük. A kötetben található receptek alapján mi is megkóstolhatunk eredeti vagy akár különleges, egyedibb ízeket. Jó állapotban.
KOSÁRBA TESZEM Ár: 2 000Ft.-A magyaros konyha

Venesz József
Kiadó:
Budapest
Kiadás éve: 1973.
Oldalszám: 335
Levesek, főzelékek, halételek, húsok, tészták.
Kiadói kartonkötésben, jó állapotban. (440 gr.)(Biz.92)
A pucér szakács

Jamie Oliver
Kiadó:
Bp.
Kiadás éve: 2003
Oldalszám: 256
Fordító:
Sepsei Gergely
Jamie Oliver, Anglia ifjú szakácscsillaga könyvében szemünk láttára formálja csábító egésszé salátáit, frissensültjeit, desszertjeit és páratlan olasz tésztáit. Olvasóit percek alatt könnyen elsajátítható konyhai repertoár birtokába juttatja, amelynek segítségével a legfrissebb alapanyagokat merész ízekkel kombinálva egyszerű, mégis izgalmas és ínycsiklandó fogásokat álmodhatunk. Mindezt úgy teszi, hogy közben megkímél bennünket a fárasztó szakzsargontól és az időrabló pepecseléstől. Ez a könyv azokhoz szól, akik fantasztikus, modern ételekre vágynak, netán életkülönlegességekről ábrándoznak, mégsem akarnak éjszakába nyúlóan a konyhában szöszmötölni. Újszerű állapotban.
KOSÁRBA TESZEM Ár: 4 000Ft.-A sűrűje 2. (100 recept a családi asztalra)

Borbás Marcsi
Kiadó:
Bp.
Kiadás éve: 2015
Oldalszám: 256
Szerkesztő:
Antal Csilla, Borbás Dorottya, Krisztics Dezső, Rigler Dávid, Krisztics Barbara (közrem.)
„Hiszem, hogy a magyar gasztronómiát alapvetően és meghatározóan azok a fogások alkotják, amelyek a házi konyha kedvenceivé válnak és a családok asztalára kerülnek. Ezek az ételek szerves részét képezik mindennapjainknak, emellett pedig a szeretteinkkel töltött órák emlékének őrzői. Ezeket a recepteket már nagyanyáink is készítettek, majd továbbadták gyermekeiknek, végül mi is megtanultuk az elkészítésüket, és ma már mi szerzünk örömet velük.
Amikor egy család együtt eszik, a vidám beszélgetések közepette megtelik a ház illatokkal, élményekkel, érzelmekkel. Ilyenkor az emberek figyelnek egymásra, erősödik köztük a kötelék, egységüknek jelképe pedig a családi asztal, melyet a következő száz recepttel igyekszem gazdagítani.” Szép állapotban.
A sütés iskolája kezdőknek és haladóknak

Budapest
Kiadás éve: 1997.
Oldalszám: 223
Fordító:
Szántó Judit
A kötet több mint ötven süteményreceptet ismertet közérthető nyelven. Az elkészítés szakaszait számos fénykép szemlélteti.
Kiadói kartonkötésben, szép tiszta példány, új állapotban.
(Biz. 31)
Az orosz konyha (134 tradicionális recepttel)

Natalja Vlagyimirovna Iljinih - Irina Gennagyevna Rojtenberg
Kiadó:
Bp.
Kiadás éve: 2007
Oldalszám: 208
Fordító:
Szigeti Szonja
Szerkesztő:
Zsolnai Margit
A díszdobozba csomagolt szakácskönyv 2005-ben első díjat kapott a Gourmand nemzetközi szakácskönyvversenyen. A hagyományos orosz és pravoszláv konyha százharmincnégy receptjét tartalmazza, lépésenként színes fotóval bemutatva az ételek elkészítésének folyamatát. Remek állapotban.
KOSÁRBA TESZEM Ár: 20 000Ft.-