Böngésző
Műszaki könyvek Élelmiszeripar
A genetikailag módosított élelmiszerek biztonsága
Szerző:Pusztai Árpád - Bardócz Zsuzsa
Kiadó:
Bp.
Kiadás éve: 2004
Oldalszám: 184
Szerkesztő:
Sallai Éva
Sorozat:
Kölcsey füzetek 7.
Onnantól kezdve, hogy beavatkozunk a természet folyamataiba, a kívánatos eredmények mellett szinte mindig meglepetésszerűen megjelennek váratlan, gyakran nem kifejezetten pozitív hatások. Különösen igaz ez az utóbbi évszázadban iparággá növekvő élelmiszergyártásra és azon belül is a génkezelt növényekből, állatokból előállított élelmiszerekre. Erről a sokakat érintő témáról írnak a szerzők, kifejezetten laikusok számára. Jó állapotban.
KOSÁRBA TESZEM Ár: 4 000Ft.-A hús- és tejtermelés biológiája
Szerző:Kállai László - Královánszky U. Pál
Kiadó:
Bp.
Kiadás éve: 1975
Oldalszám: 353
A fehérjetermelés fokozására irányuló törekvés kapcsán széles körű kutatómunka indult meg, melynek a gyakorlatban felhasználható eredményeit foglalják össze a szerzők az állattenyésztők számára. Jó állapotban.
KOSÁRBA TESZEM Ár: 3 000Ft.-A magyar élelmiszeripar története
Szerző:Dr. Kirsch János - Dr. Szabó Loránd - Dr. Tóth-Zsiga István (szerk.)
Kiadó:
Bp.
Kiadás éve: 1986
Oldalszám: 630
"A magyar élelmiszeripar története az ágazat múltjának feltárásával, a fejlődési folyamat sokoldalú elemzésével és bemutatásával segít a tanulságok levonásában, az élelmiszeripar jobb megismerésében és a jövő perspektíváinak biztonságosabb kijelölésében. A kötet alapján nyomon követhető az egyes iparágak fejlődése is. A remek forrásanyagok, a kortárs szerzők visszaemlékezései nemcsak izgalmassá, hanem kitűnő kutatási forrássá is avatják ezt a munkát."
Malomipar, sütő- és tésztaipar, cukoripar, édesipar, húsipar, baromfiipar, tejipar, szeszipar, boripar, dohányipar. 250 fényképpel. Kiadói vászonkötésben, védőborítóval. Jó állapotban.
A minőségi tejtermelés technikája
Szerző:Dr. Tóth László - Dr. Bak János
Kiadó:
Bp.
Kiadás éve: 2001
Oldalszám: 217
Szerkesztő:
Dr. Tóth László
A könyv elsősorban alapvető ismereteket kíván nyújtani a tejtermelést végző gazdálkodóknak, farmereknek, fejő szakmunkásoknak. Kitér a fejéssel kapcsolatos legújabb fejlesztések eredményeire, ismerteti a nemzetközi szabvány (ISO) vonatkozó legfontosabb tételeit, azzal a szándékkal, hogy felhívjuk a figyelmet az EU-csatlakozással ránk váró tennivalókra. Reméljük, hogy könyvünk hasznos olvasmány lesz azoknak a fiataloknak is, akik a mezőgazdasági munkát, a gazdálkodást választják élethivatásuknak és netán könyvünkből ismerkednek meg a gépi fejés alapjaival. Jó állapotban.
KOSÁRBA TESZEM Ár: 10 000Ft.-Húsipari gépek
Szerző:Berszán Gábor
Kiadó:
Bp.
Kiadás éve: 1978
Oldalszám: 235
Sorozat:
Élelmiszeripari szakmunkáskönyvtár
„Ezzel a kötettel segíteni szeretnénk a húsipari szakmában dolgozó szakmunkásoknak, hogy belőle szakmai ismereteiket megerősíthessék, elmélyíthessék.” Jó állapotban.
KOSÁRBA TESZEM Ár: 3 000Ft.-Húsipari kézikönyv (A vágóállat, állatvágás és vágóhídi feldolgozás, a hús ipari feldolgozása)
Szerző:Dr. Lőrincz Ferenc - Dr. Lencsepeti Jenő (szerk.)
Kiadó:
Bp.
Kiadás éve: 1973
Oldalszám: 741
A húsipar "nyersanyagai": állatfajok és állatfajták.A vágóállatok minősítése. Állatvágás és vágóhídi feldolgozás. A hús ipari feldolgozása. Húskészítmények gyártástechnológiája. A húsipar gazdaságtana. Jó állapotban.
KOSÁRBA TESZEM Ár: 60 000Ft.-Konzerv-, hús- és hűtőipari mikrobiológia - Hűtőipari kézikönyv
Szerző:Dr. Deák Tibor - Dr. Farkas József - Dr. Incze Kálmán + Dr. Beke György (szerk.)
Kiadó:
Bp.
Kiadás éve: 1980, 1978
Oldalszám: 356, 780
Az első kötet a nyersanyagok és késztermékek mikroflóráját vizsgálja, a másik pedig a hűtési technológiákat. 2 mű, jó állapotban.
KOSÁRBA TESZEM Ár: 5 000Ft.-Megetetett társadalom (Hogyan fizetsz rá a hamburgerre?)
Szerző:Eric Schlosser
Kiadó:
Bp.
Kiadás éve: 2003
Oldalszám: 318
Fordító:
Kozma Zsolt, Árokszállásy Zoltán
Szerkesztő:
Rácz Judit
Sorozat:
HVG Könyvek
Eris Schlosser könyve (eredeti címén Fast Food Nation), az utóbbi évek egyik leghíresebb, számos nyelvre azonnal lefordított tényfeltáró műve - ebben a műfajban kivételként - a megjelenése óta folyamatosan szerepel a sikerlistákon. Nem véletlenül, hiszen kényelmetlen témát tárgyal: a gyorséttermek szédítő karrierjét, s hogy mit jelent ez még azok számára is, akik sosem teszik be a lábukat egy gyorsétterembe. Hogyan, miből készülnek a gyorsételek, mi a háttere a világot behálózó óriásbirodalomnak, és végső soron: mi a valódi ára a gyorsétel-kultúrának? A könyv szenvedélyes vádirat a gyorsétterem-ipar ellen: Schlosser szerint a McDonalds és a hasonló étteremláncok dolgozóik kihasználásával és fogyasztóik egészségügyi állapotának rovására növelik nyereségüket, és hogy az öldöklő árverseny gyakran a minőség rovására megy: nem csak marhahús, gyakran szar, s ezáltal kólibaktérium, meg mindenféle más gusztustalanság is kerül a húspogácsákba. Eric Schlosser ráébreszt: bár gyorsétterem már mindenütt van, ám még mindig van választásunk... Jó állapotban.
KOSÁRBA TESZEM Ár: 5 000Ft.-