Böngésző

Műszaki könyvek Élelmiszeripar

A genetikailag módosított élelmiszerek biztonsága

Online antikvárium: A genetikailag módosított élelmiszerek biztonsága Szerző:
Pusztai Árpád - Bardócz Zsuzsa
Kiadó:
Bp.
Kiadás éve: 2004
Oldalszám: 184
Szerkesztő:
Sallai Éva
Sorozat:
Kölcsey füzetek 7.

Onnantól kezdve, hogy beavatkozunk a természet folyamataiba, a kívánatos eredmények mellett szinte mindig meglepetésszerűen megjelennek váratlan, gyakran nem kifejezetten pozitív hatások. Különösen igaz ez az utóbbi évszázadban iparággá növekvő élelmiszergyártásra és azon belül is a génkezelt növényekből, állatokból előállított élelmiszerekre. Erről a sokakat érintő témáról írnak a szerzők, kifejezetten laikusok számára. Jó állapotban.    

KOSÁRBA TESZEM Ár: 4 000Ft.-

A hús- és tejtermelés biológiája

Online antikvárium: A hús- és tejtermelés biológiája Szerző:
Kállai László - Královánszky U. Pál
Kiadó:
Bp.
Kiadás éve: 1975
Oldalszám: 353

A fehérjetermelés fokozására irányuló törekvés kapcsán széles körű kutatómunka indult meg, melynek a gyakorlatban felhasználható eredményeit foglalják össze a szerzők az állattenyésztők számára. Jó állapotban.

KOSÁRBA TESZEM Ár: 3 000Ft.-

A magyar élelmiszeripar története

Online antikvárium: A magyar élelmiszeripar története Szerző:
Dr. Kirsch János - Dr. Szabó Loránd - Dr. Tóth-Zsiga István (szerk.)
Kiadó:
Bp.
Kiadás éve: 1986
Oldalszám: 630

"A magyar élelmiszeripar története az ágazat múltjának feltárásával, a fejlődési folyamat sokoldalú elemzésével és bemutatásával segít a tanulságok levonásában, az élelmiszeripar jobb megismerésében és a jövő perspektíváinak biztonságosabb kijelölésében. A kötet alapján nyomon követhető az egyes iparágak fejlődése is. A remek forrásanyagok, a kortárs szerzők visszaemlékezései nemcsak izgalmassá, hanem kitűnő kutatási forrássá is avatják ezt a munkát."
Malomipar, sütő- és tésztaipar, cukoripar, édesipar, húsipar, baromfiipar, tejipar, szeszipar, boripar, dohányipar. 250 fényképpel. Kiadói vászonkötésben, védőborítóval. Jó állapotban.

KOSÁRBA TESZEM Ár: 3 000Ft.-

Húsipari anyag- és gyártásismeret III.

Online antikvárium: Húsipari anyag- és gyártásismeret III. Szerző:
Kárpáti György - Kiss József
Kiadó:
Bp.
Kiadás éve: 1975
Szerkesztő:
Kiss József

A tartósító- és húsipari technikum IV. osztálya számára. Használt példány.

KOSÁRBA TESZEM Ár: 5 000Ft.-

Húsipari gépek

Online antikvárium: Húsipari gépek Szerző:
Berszán Gábor
Kiadó:
Bp.
Kiadás éve: 1978
Oldalszám: 235
Sorozat:
Élelmiszeripari szakmunkáskönyvtár

„Ezzel a kötettel segíteni szeretnénk a húsipari szakmában dolgozó szakmunkásoknak, hogy belőle szakmai ismereteiket megerősíthessék, elmélyíthessék.” Jó állapotban.

KOSÁRBA TESZEM Ár: 3 000Ft.-

Húsipari kézikönyv (A vágóállat, állatvágás és vágóhídi feldolgozás, a hús ipari feldolgozása)

Online antikvárium: Húsipari kézikönyv (A vágóállat, állatvágás és vágóhídi feldolgozás, a hús ipari feldolgozása)
Szerző:
Dr. Lőrincz Ferenc - Dr. Lencsepeti Jenő (szerk.)
Kiadó:
Bp.
Kiadás éve: 1973
Oldalszám: 741

A húsipar "nyersanyagai": állatfajok és állatfajták.A vágóállatok minősítése. Állatvágás és vágóhídi feldolgozás. A hús ipari feldolgozása. Húskészítmények gyártástechnológiája. A húsipar gazdaságtana. Jó állapotban.

KOSÁRBA TESZEM Ár: 60 000Ft.-

Konzerv-, hús- és hűtőipari mikrobiológia - Hűtőipari kézikönyv

Online antikvárium: Konzerv-, hús- és hűtőipari mikrobiológia - Hűtőipari kézikönyv Szerző:
Dr. Deák Tibor - Dr. Farkas József - Dr. Incze Kálmán + Dr. Beke György (szerk.)
Kiadó:
Bp.
Kiadás éve: 1980, 1978
Oldalszám: 356, 780

Az első kötet a nyersanyagok és késztermékek mikroflóráját vizsgálja, a másik pedig a hűtési technológiákat. 2 mű, jó állapotban.

KOSÁRBA TESZEM Ár: 5 000Ft.-

Pick szalámi és parasztkolbász

Online antikvárium: Pick szalámi és parasztkolbász Szerző:
Ifj. Lele József
Kiadó:
Szeged
Kiadás éve: 2002
Oldalszám: 95
Szerkesztő:
Végh Gyula

Ifj. Lele József nagyrészt megélt tapasztalatai alapján írta meg könyvét. Édesapja hentes és mészáros volt Tápén, ez magyarázza, hogy akár a sertés paraszti feldolgozásában, akár a hentesszakmában kellő tájékozottsággal rendelkezik, hozzátéve, hogy maga is kitanulta a húsipari szakmát. Könyvében megismerhetjük a szalámi útját Olaszországtól Szegedig, s hogy miként került az érett mangalica vágás után feldolgozásra Pick Mark gyárában. Megtudhatjuk azon szalámimesterek nevét, akik „szögediesítették" a kezdetben olasz módra készített téliszalámit, mely az új ízzel s Pick szalámi néven világhíressé vált. Olvashatunk a ringakéses vágásról, a heikena gyorsvágóról, a paszta teknőszobában való érleléséről, az úgynevezett ágyútöltőről, a lóbeles szalámi kötözéséről, a nyersakasztás, a pirosleadás és -rámolás, a szárítás, a szalámi kefélés, a csomagolás korabeli gyakorlatáról. Betekinthetünk a Pick Szalámi és Szegedi Paprika Múzeum kiállítására, melynek létrehozásában a könyv írójának döntő szerepe volt. Az Adatok a Pick Szalámigyár hentesüzemének történetéhez című fejezet első ízben ad hírt az üzemrész életéről, ennélfogva elvitathatatlan forrásértékkel rendelkezik. Mivel a szerző több éven át dolgozott itt, a megírt anyag hiteles és olvasmányos. A könyv igen sok egykori munkás és tisztviselő nevét is jegyzi, amely kivételes értéket ad neki. A fejezetek egytől-egyig a szalámi és a kolbász gyártásának hőskorát idézik, melyek föltárásához a későbbiekben ifj. Lele Józsefhez hasonlóan aligha férne hozzá más kutató. Jó állapotban.    

KOSÁRBA TESZEM Ár: 3 000Ft.-

Ugrás:
Összesen: 9 könyv
1. oldal / 2 oldal Következő
Egy oldalon megjelenített könyvek száma:
Rendezés: