Böngésző

Szakácskönyv Italok

1001 koktél - 1001 recept a tökéletes ital elkészítéséhez.

Online antikvárium: 1001 koktél - 1001 recept a tökéletes ital elkészítéséhez. Szerző:
Alex Barker - Sue Pressley - Paul Turner (szerk.)
Kiadó:
Pécs
Kiadás éve: 2012
Oldalszám: 384
Fordító:
Darida Benedek

Ez az átfogó gyűjtemény a divatos, klasszikus és modern koktélok 1001 felséges és fantáziadús receptjét adja közre.
Bármilyen eseményt vagy ünnepet üljünk is, biztosak lehetünk benne, hogy e könyvben megtaláljuk az alkalomhoz és hangulathoz illő koktélt, legyen az akár színpompás vagy meghitt, elegáns vagy egészséges - a választék végtelen.
Csodálatos fényképek csábítják majd az ízlelőbimbóinkat egyik mesés recepttől a másikig - a klasszikus rövid koktéloktól kezdve az egészen új martinikon és daiquiriken át a hosszú, divatos, hűsítő Collinsok és slingek, fizzek és julepek, vacsora utáni frappék és kitűnő tejszínkoronás kávélikőrök végtelen soráig. Egy hideg estén pedig miért is ne választanánk egy szívmelengető forró toddyt, forralt bort, forró puncsot vagy egg noggot?
Kalandozzunk a legújabb pousse-cafék rétegeinek és a színes röviditalok világában, vagy kényeztessük magunkat valamelyik alkoholmentes vagy gyümölcsalapú koktéllal, smoothie-val vagy más frissítőkkel!
A könyvben megtaláljuk mindazokat a tanácsokat és trükköket, amelyekre szükségünk lehet a koktélkészítéshez. Sajátítsuk el könnyedén a tökéletes koktél elkészítésének technikáját, és fedezzük fel a lehetőségek kimeríthetetlen tárházát.Szép állapotban.

KOSÁRBA TESZEM Ár: 4 000Ft.-

Gyümölcslevek, gyümölcsborok, ecet és likőrök házi készítése

Online antikvárium: Gyümölcslevek, gyümölcsborok, ecet és likőrök házi készítése Szerző:
Thönges, Heinrich
Kiadó:
Budapest
Kiadás éve: 1999.
Oldalszám: 116
Fordító:
Seresi Frigyes

A szerző kipróbált könnyen alkalmazható és megbízható módszereket mutat be, amelyek megóvják a kezdőt a lehetséges hibáktól, és leírja a felhasználandó készülékeket.
A feldolgozás hat alapszabálya: 
A lé kinyrése: A hideg fagyasztásos és forrázásos lékinyerés
A levek tartósítása: Palackok és palackzárak, forró letöltés, mélyfagyasztás
Derítés, keverés, italkészítés: Cukor- és vízhozzáadás, gyümölcsszirup, kevert gyümölcslevek
Stb. ( Biz. 740)

KOSÁRBA TESZEM Ár: 10 000Ft.-