Böngésző

Szakácskönyv Cukrászat

Álom sütikivitelben (1 év Sallay Fannival)

Online antikvárium: Álom sütikivitelben (1 év Sallay Fannival) Szerző:
Sallay Fanni
Kiadó:
Bp.
Kiadás éve: 2015
Oldalszám: 206
Szerkesztő:
Csermák Annamária

Sallay Fanni könyve négy évszakon keresztül mutat be mintegy hatvan süteményt és desszertet. Minden évszakban megjelennek a családi ünnepek, a szezonális alapanyagok, valamint a tőle már megszokott kreatív újítások. Fanni receptjei jól követhetők, süteményeit bárki elkészítheti otthon is.
Sallay Fanni cukrász, három kisgyermek édesanyja. Közgazdászként szerzett diplomát, de mindig is sokkal jobban érdekelte a cukrászat. Amint tehette, elutazott Franciaországba, hogy kitanulja a cukrászmesterség alapjait. Magyarországra visszatérve megnyitotta belvárosi sütiboltját (Cake Shop). Fanni eredeti ötleteiről, kreatív elképzeléseiről és merész újításairól híres, aki bátran ötvözi a hagyományos francia cukrászat alapjait új ízekkel. Jó állapotban.    

KOSÁRBA TESZEM Ár: 3 000Ft.-

Cukrászat otthon és a műhelyben

Online antikvárium: Cukrászat otthon és a műhelyben Szerző:
Rudnay János
Kiadó:
Bp.
Kiadás éve: 1968
Oldalszám: 310

Hasznos tanácsainak összegyűjtésére Rudnay Jánost az a cél vezette, hogy részben a kezdő cukrászoknak, részben a háziasszonyoknak olyan tanácsokat adjon, amelyek sok gondtól, bosszúságtól mentesítik őket. A problémák köre nem is szűk. A könyvecske sok, részben már régen elfelejtett édesség elkészítési módját ismerteti meg az olvasóval, számos igen olcsó, de kitűnő készítmény ismételt bevezetését javasolja. Sok évtizedes tapasztalatait adja át a szerző. A különböző sütemények mellett érinti a krémek, parfé, gyümölcskocsonya, dzsemek, befőttek és fagylaltok készítési módját is. Jó állapotban.  

KOSÁRBA TESZEM Ár: 3 000Ft.-

Cukrász mestervizsgára felkészítő jegyzet

Online antikvárium: Cukrász mestervizsgára felkészítő jegyzet Szerző:
Kemény Andrásné - Mihajlovits Róbert - Zoltai Anna
Kiadó:
Bp.
Kiadás éve: 2013
Oldalszám: 146

A cukrász mestervizsgára felkészítő jegyzet négy fejezetből áll, amely segíti a mesterjelölteket a szóbeli, gyakorlati és írásbeli vizsgára történő felkészülésben. A fejezetek az alábbiak: Cukrászati termékek nyersanyagai, Cukrászati termékek előállítása, Cukrászati tevékenység élelmiszerbiztonsági előírásai, Cukrászati termelés gazdasági számításai. A jó minőségű termék előállításának és forgalomba hozásának feltétele, hogy a munka során figyelembe kell venni a felhasználásra kerülő anyagok, biológia, kémiai, fizikai tulajdonságait, megmunkálás közbeni viselkedését, be kell tartani a technológiai előírásokat és az élelmiszerbiztonsági követelményeket. Jó állapotban.

KOSÁRBA TESZEM Ár: 5 000Ft.-

Torták, sütemények, csemegék

Online antikvárium: Torták, sütemények, csemegék Szerző:
Mary Berry
Kiadó:
Bp.
Kiadás éve: 2002
Oldalszám: 263
Fordító:
Szilágyi Katalin
Szerkesztő:
Gergely Anikó

Azok az édességek, melyeknek receptjét e könyvből megismerhetjük, ínycsiklandóan finomak, gyönyörű szépek, legtöbbjük gyorsan és viszonylag egyszerűen elkészíthető - bár küllemükből ítélve ezt nem is gondolnánk. A leírások lépésről lépésre haladnak - önbizalmat kölcsönözve a kishitűeknek is, hogy merjenek nekivágni a házi cukrászat eleddig ismeretlen ösvényeinek. Az e könyvben felkínált édességeknek van egy nem megvetendő sajátosságuk: nemcsak luxuskalóriákat, hanem értékes tápanyagokat, vitaminokat is tartalmaznak. Jó állapotban.

KOSÁRBA TESZEM Ár: 25 000Ft.-