Böngésző

Szakácskönyv Cukrászat

Álom sütikivitelben (1 év Sallay Fannival)

Online antikvárium: Álom sütikivitelben (1 év Sallay Fannival) Szerző:
Sallay Fanni
Kiadó:
Bp.
Kiadás éve: 2015
Oldalszám: 206
Szerkesztő:
Csermák Annamária

Sallay Fanni könyve négy évszakon keresztül mutat be mintegy hatvan süteményt és desszertet. Minden évszakban megjelennek a családi ünnepek, a szezonális alapanyagok, valamint a tőle már megszokott kreatív újítások. Fanni receptjei jól követhetők, süteményeit bárki elkészítheti otthon is.
Sallay Fanni cukrász, három kisgyermek édesanyja. Közgazdászként szerzett diplomát, de mindig is sokkal jobban érdekelte a cukrászat. Amint tehette, elutazott Franciaországba, hogy kitanulja a cukrászmesterség alapjait. Magyarországra visszatérve megnyitotta belvárosi sütiboltját (Cake Shop). Fanni eredeti ötleteiről, kreatív elképzeléseiről és merész újításairól híres, aki bátran ötvözi a hagyományos francia cukrászat alapjait új ízekkel. Jó állapotban.    

KOSÁRBA TESZEM Ár: 3 000Ft.-

Cukrászat

Online antikvárium: Cukrászat Szerző:
Földes Jenő - Ravasz László
Kiadó:
Bp.
Kiadás éve: 1998
Oldalszám: 590

Alapmű. A cukrászok bibliája - így nevezik Magyarországon ezt a könyvet. Harmadik, reprint kiadás.  Szép állapotban.    

KOSÁRBA TESZEM Ár: 20 000Ft.-

Cukrászati ismeretek

Online antikvárium: Cukrászati ismeretek Szerző:
Dr. Dunszt Károly
Kiadó:
Bp.
Kiadás éve: 2002
Oldalszám: 307 + 16 t.
Szerkesztő:
Szendy Csaba

A könyv bemutatja a leendő cukrász szakembereknek a cukrászüzemek szakszerű felépítését, a kialakításhoz szükséges követelményeket, a munkavégzés személyi feltételeit, az üzem általános berendezéseit, gépeit, eszközeit és felszereléseit, valamint a kötelező higiénés, munka-, tűz- és balesetvédelmi előírásokat. Az alapismeretekből kiindulva ismerteti a cukrásztechnológiai műveleteket: a cukrászipari félkész termékek, cukorkészítmények, bevonóanyagok alkalmazását és előállítását, a töltelékek, tészták készítését, illetve a késztermékek előállítását is. Megtalálhatók benne uzsonnasütemények, kikészített sütemények (torták, szeletek, tekercsek stb.) receptjei anyaghányad-ajánlással, valamint a kézműves sütemények (édes és sós teasütemények, bonbonok) gyártása. A követelményrendszernek megfelelően megismertet a fagylalt gyártásával, a diabetikus sütemények fogalmával és készítésükkel, valamint az éttermi melegtészták és tányérdesszertek korszerű tálalásával és felszolgálásával. Szép állapotban.

KOSÁRBA TESZEM Ár: 8 000Ft.-

Cukrászati ismeretek I. - III.

Online antikvárium: Cukrászati ismeretek I. - III. Szerző:
Dunszt Károly - Schulhof Géza
Kiadó:
Bp.
Kiadás éve: 1980, 2001, 2000
Oldalszám: 247, 306 +12 t., 198 + 8 t.

Tankönyvek a vendéglátóipari szakmunkásképzés számára. Jó állapotban.

KOSÁRBA TESZEM Ár: 15 000Ft.-

Cukrászat otthon és a műhelyben

Online antikvárium: Cukrászat otthon és a műhelyben Szerző:
Rudnay János
Kiadó:
Bp.
Kiadás éve: 1968
Oldalszám: 310

Hasznos tanácsainak összegyűjtésére Rudnay Jánost az a cél vezette, hogy részben a kezdő cukrászoknak, részben a háziasszonyoknak olyan tanácsokat adjon, amelyek sok gondtól, bosszúságtól mentesítik őket. A problémák köre nem is szűk. A könyvecske sok, részben már régen elfelejtett édesség elkészítési módját ismerteti meg az olvasóval, számos igen olcsó, de kitűnő készítmény ismételt bevezetését javasolja. Sok évtizedes tapasztalatait adja át a szerző. A különböző sütemények mellett érinti a krémek, parfé, gyümölcskocsonya, dzsemek, befőttek és fagylaltok készítési módját is. Jó állapotban.  

KOSÁRBA TESZEM Ár: 3 000Ft.-

Cukrászipar

Online antikvárium: Cukrászipar Szerző:
Szilassy Alfonz
Kiadó:
Bp.
Kiadás éve: 1942
Oldalszám: 260
Sorozat:
Ipari szakkönyvtár 45 - 47

I. Anyagismeret; II. Üzemtani ismeretek; III. Termelés; IV. Árszabás; V. Az ipar gyakorlása. Írta: Szilassy Alfonz szfőv. tanár, a sütő- és cukrász- ipari laboratórium és tanműhely vezetője, sütő- és cukrászipar szaktanácsadó. Fekete-fehér ábrákkal illusztrálva. Átkötött, jó állapotban.

KOSÁRBA TESZEM Ár: 20 000Ft.-

Cukrászipari technológia

Online antikvárium: Cukrászipari technológia Szerző:
Ravasz László
Kiadó:
Bp.
Kiadás éve: 1955
Oldalszám: 342

Míg régen a cukrászati technológia a tapasztalatokon alapult, jelenleg mindinkább felhasználja a korszerű tudomány eredményeit. Ravasz László a Budapesti Cukrász Ipartestület alelnöke, a budai Krisztina körút 75. szám alatti Ravasz Cukrászda tulajdonosa volt. Jó állapotban.    

KOSÁRBA TESZEM Ár: 4 000Ft.-

Cukrász mestervizsgára felkészítő jegyzet

Online antikvárium: Cukrász mestervizsgára felkészítő jegyzet Szerző:
Kemény Andrásné - Mihajlovits Róbert - Zoltai Anna
Kiadó:
Bp.
Kiadás éve: 2013
Oldalszám: 146

A cukrász mestervizsgára felkészítő jegyzet négy fejezetből áll, amely segíti a mesterjelölteket a szóbeli, gyakorlati és írásbeli vizsgára történő felkészülésben. A fejezetek az alábbiak: Cukrászati termékek nyersanyagai, Cukrászati termékek előállítása, Cukrászati tevékenység élelmiszerbiztonsági előírásai, Cukrászati termelés gazdasági számításai. A jó minőségű termék előállításának és forgalomba hozásának feltétele, hogy a munka során figyelembe kell venni a felhasználásra kerülő anyagok, biológia, kémiai, fizikai tulajdonságait, megmunkálás közbeni viselkedését, be kell tartani a technológiai előírásokat és az élelmiszerbiztonsági követelményeket. Jó állapotban.

KOSÁRBA TESZEM Ár: 5 000Ft.-

split
Ugrás:
Összesen: 10 könyv
1. oldal / 2 oldal Következő
Egy oldalon megjelenített könyvek száma:
Rendezés: