Böngésző
Szakácskönyv Szakácskönyvek, tájak ízei, más országok konyhaművészete
VISSZA A CSOPORTHOZA legjobb hamburgerek
Kiadó: CserKiadás éve: 2015
Kiadás helye: Bp.
Oldalszám: 144
Fordító: Szüle Dénes
Szerkesztő: Iris Ottinger (közrem.)
Sorozat: Házi praktikák
A hamburger a világ egyik leghíresebb ételévé vált a XIX. század óta. Évente ötven milliárd hamburgert fogyasztanak csak az Amerikai Egyesült Államokban, de az étel éppúgy elterjedt az egész világon. A XVIII. században rendkívül ismertté vált az az étel, melyet az Angliában található Sandwich város grófjáról neveztek el. Az elhíresült készítési mód szerint két kenyérszelet közé tettek húst és zöldségeket, viszont Németországban és Ausztriában módosítottak egy picit a jól bevált angol recepten, a kenyeret zsemlével helyettesítették. Ahogy az idő telt, egyre többféle variációval kezdtek kísérletezni a szakemberek, ezért ma már a hamburger nem mondható egyszerű és gyors ételnek. Sok gourmet, akár Michelin-csillagos étterem étlapján is megtalálható. Olyan új hozzávalókkal, mint a gorgonzola, a szkampi vagy a szejtán, az egyszerű töltött zsemléből igazi kulináris ízélmény válik, ám az ilyen burgerekbe nem lehet minden sarkon belebotlani. De semmi baj, hisz ezeket saját magunk is elkészíthetjük. A kötetben található receptek alapján mi is megkóstolhatunk eredeti vagy akár különleges, egyedibb ízeket. Jó állapotban.
KOSÁRBA TESZEM Ár: 2 000Ft.-