A rendelés szünetel!

Kedves vásárlóink, a rendelés szabadság miatt átmenetileg (2022. 07. 29. - 08. 15. -ig) szünetel. Megértésüket köszönjük. Ha ezen időszak alatt rendel könyvet, a rendszer leveszi ugyan az állományból, küld egy rendszerüzenetet és félreteszi Önnek, de a fizetés és szállítás részleteit csak augusztus 15. után tudjuk megbeszélni és a könyvet postázni, ha még akkor is igényt tart rá. (Tehát a könyv már az Öné, de csak később tudjuk elküldeni.) Ez ügyben e-mailben fogunk jelentkezni.

Böngésző

VISSZA A CSOPORTHOZ

Társadalomtudomány Filozófia, vallásfilozófia, társadalomfilozófia, történelemfilozófia, tudományfilozófia, hermeneutika, etika

Könyv: Az ember rendeltetése
Az ember rendeltetése - 1. Kép

Az ember rendeltetése

Szerző: Johann Gottlieb Fichte
Kiadó: Magyar Helikon
Kiadás éve: 1976
Kiadás helye: Bp.
Oldalszám: 286
Fordító: Kis János

Fichte a francia forradalom tanulságait fordítja le a német filozófia nyelvére. Ő maga így ír erről: „Rendszerem a szabadság első rendszere; ahogyan ama nemzet a külső láncoktól szabadítja meg az embert, a rendszerem a magában való dolog béklyójától, a külső befolyástól.” Az emberi szabadság nevében következetes szubjektív idealizmussá alakítja át Kant filozófiáját, kiküszöböli belőle az emberi tudattól függetlenül létező „magábanvaló dolgot”. De az ő szubjektív idealizmusa nem üres ismeretelméleti konstrukció. Tartalmát társadalmi eredete határozza meg: az emberi szubjektum aktivitásának Hegel objektív idealizmusában, majd Marx történelmi materializmusában kiteljesedő dialektikáját készíti elő. Jó állapotban.

KOSÁRBA TESZEM Ár: 1 500Ft.-
ELŐZŐ KÖVETKEZŐ