KATEGÓRIÁK

Böngésző

Történelem Második világháború, Hitler, fasizmus, nácizmus

VISSZA A CSOPORTHOZ
Könyv: Béke poraikra... (Dokumentum-emlékkönyv a II. világháborúban a keleti hadműveletek során elesett magyar katonákról és munkaszolgálatosokról)
Béke poraikra... (Dokumentum-emlékkönyv a II. világháborúban a keleti hadműveletek során elesett magyar katonákról és munkaszolgálatosokról) - 1. Kép

Béke poraikra... (Dokumentum-emlékkönyv a II. világháborúban a keleti hadműveletek során elesett magyar katonákról és munkaszolgálatosokról)

Szerző: Bús János - Szabó Péter
Kiadó: Varietas '93 Kft.
Kiadás éve: 1999
Kiadás helye: Bp.
Oldalszám: 783
Szerkesztő: Bús János
Sorozat: Béke poraikra... I.

A II. világháború immár több mint 70 éve befejeződött, mégsem zárult le teljesen. Sokan a mai napig nem tudják lezárni lelkükben a háborút, nem tudnak megbékélni, mert azt sem tudják, hol nyugszik szeretett apjuk, bátyjuk, szerelmük, akit talán évtizedekig vártak haza, hiába. És sokan vannak azok is, akik - bár kértek, de - nem kaptak választ a kérdésre: MI LETT VELE? A három kötetes sorozat első darabja választ ad e sokak által feltett kérdésre. S hogy nem csupán egyszerű veszteség-lajstromot tart a kezében az olvasó, azt a dokumentum-emlékkönyvben megtalálható 147 levélidézet, 196 korabeli temetővázlat és kataszterlap, 9 áttekintő térkép, 88 fénykép, 31 tárgyfotó, valamint 22 művészi tusrajz és akvarell is bizonyítja. Mindez a 308 jelentősebb temetőt ismertető leírás mellett szolgál illusztrációként, ahol az eltemetettekre vonatkozó összesítő adatokon kívül topográfiai meghatározás segíti az olvasót a tájékozódásban, valamint a környékhez kapcsolódó fontosabb hadműveletekről, az ott harcoló - temetéseket végző - alakulatokról is képet kaphat. A könyv végén található alfabetikus névmutatóban csaknem 28 ezer dokumentáltan elesett és meghalt katona, valamint munkaszolgálatos halálának körülményeiről találhatók részletes adatok. A második kötet a történelmi Magyarország határain belül elesett, a harmadik kötet pedig a nyugati hadműveleti területen meghalt katonáknak állít majd emléket. Remek állapotban.  

KOSÁRBA TESZEM Ár: 30 000Ft.-
split