KATEGÓRIÁK

Böngésző

Társadalomtudomány Filozófia, vallásfilozófia, társadalomfilozófia, történelemfilozófia, tudományfilozófia, hermeneutika, esztétika, etika

VISSZA A CSOPORTHOZ
Könyv: Cicero válogatott művei
Cicero válogatott művei - 1. Kép

Cicero válogatott művei

Szerző: Cicero
Kiadó: Európa (Kner, Gyomaendrőd)
Kiadás éve: 1987.
Kiadás helye: Budapest
Oldalszám: 546
Fordító: Boronkai Iván, Kerényi Károlyné, Trencsényi-Waldapfel Imre, stb.
Szerkesztő: Havas László

Kötetünk a sokarcú Cicero bemutatására vállalkozik a menydörgő szónok, az ármányos politikus, a bölcselő esztéta és a könnyed-szellemes csevegő levélíró műveiből ad gazdag ízelítőt. A jegyzeteket Geák Györgyi írta.
Kiadói egészvászon kötésben, védőborítóval. Szép, tiszta példány.

"Lakomán Cicero a lovagrendből származott, és nem dicsekedhetett tekintélyes ősökkel. Egyszer egy nagy lakomán vett részt, ahol Róma legelőkelőbb patríciusai valamennyien megjelentek. A vendégek egyike, Cicero szerény származására gondolva, hogy a nagy szónokot megalázza, azt indítványozta: mindenki ürítse serlegét a nemesek egészségére és vitéz őseik dicsőségére. A patríciusok zajos ovációval fogadták az indítványt, s ékes felköszöntőket mondottak egymás egészségére és kiváló őseik dicsőségére. Végül Cicerora kerül a sor, ki kezébe vette a serleget, és végignézve a társaságon így szólt: - Én a saját egészségemre és dicsőségemre iszom, mert családom nemessége velem kezdődik. A tietekre nem merek inni,mert a ti nemességetek bennetek végződik!" (Bölcsek mosolya) (Biz. 494)

KOSÁRBA TESZEM Ár: 1 800Ft.-
split
Cicero válogatott művei - 2. Kép
Cicero válogatott művei - 3. Kép