KATEGÓRIÁK

Böngésző

Történelem Régészet, magyar őstörténet, magyarságtudomány

VISSZA A CSOPORTHOZ
Könyv: Egy alig ismert ókori világbirodalom: Párthia
Egy alig ismert ókori világbirodalom: Párthia - 1. Kép

Egy alig ismert ókori világbirodalom: Párthia

Szerző: Tábori László (szerk.)
Kiadó: Magyar Őstörténeti Kutató és Kiadó
Kiadás éve: 2003
Kiadás helye: Bp.
Oldalszám: 251
Sorozat: Turán Könyvek 3.

Ez ​az antológia ókori és modern dokumentumokat tartalmaz egy alig ismert ókori világbirodalomról, Párthiáról. A párthusok híres lovasíjászok voltak, ismerték a vérszerződés szkíta szokását, művészetükben a szkíta állatábrázolások (szarvas, madár, griff) fontos helyet foglaltak el. Királyaik uralma alatt a soknemzetiségű birodalom lakói vallásszabadságot élveztek. Az utánuk következő perzsa uralkodók kitörülték őket a krónikákból és történelemből, a római források pedig elfogultan ábrázolták őket, mint a sztyeppei népeket általában.
Ezt a könyvet kétféleképpen lehet szemlélni: lehet úgy is tekinteni mint szövegek és dokumentumok gyűjteményét, de lehet magyar szemmel olvasva, az összefüggéseket megértve rádöbbenni arra, hogy milyen mélyek az eurázsiai füves pusztákról származó népek – így a magyarság – közös, kulturális gyökerei!
Az ókori szerzők által „szkítának” nevezett, belső-ázsiai eredetű párthusok birodalma a Kr. e. 247-től csaknem 500 esztendőn át létezett Irán és néhány környező ország területén. Az antológia a hun párhuzamokkal is foglalkozik és igyekszik hozzájárulni a párthusok eredetének tisztázásához. Jó állapotban.  

KOSÁRBA TESZEM Ár: 5 000Ft.-
split