KATEGÓRIÁK

Böngésző

Szépirodalom Harry Potter

VISSZA A CSOPORTHOZ
Könyv: Harry Potter világa (Milyen titkok rejlenek a Roxfort színfalai mögött?)
Harry Potter világa (Milyen titkok rejlenek a Roxfort színfalai mögött?) - 1. Kép

Harry Potter világa (Milyen titkok rejlenek a Roxfort színfalai mögött?)

Szerző: David Baggett - Shawn Klein (szerk.)
Kiadó: Édesvíz
Kiadás éve: 2005
Kiadás helye: Bp.
Oldalszám: 281
Fordító: Büki Gabriella
Szerkesztő: Káli Diána

Harry Potter milliókat varázsolt el, és sokan szeretnék jobban megismerni és megérteni a körülötte zajló események mélyebb jelentését. J. K. Rowling fenyegető trollokkal és tiltott rengetegekkel teli világba hétről hétre megjelenik a sikerkönyvek listáján, bűvöletbe ejtve, majd folytatásra éhesen hagyva olvasóit. Kötetünk szórakoztató idegenvezetőként nyújt betekintést a Roxfort színfalai mögé azoknak, akik az izgalmas epizódok átélésén túl kicsit jobban bele szeretnének mélyedni a Harry Potter-történetek miértjeibe. Olyan meglepő bölcsességekkel szolgál, amelyek nemcsak a varázslók, de a legjózanabb muglik számára is érdekesek lehetnek.
Mit láthatunk valójában Edevis tükrében, avagy miért hallgassunk Dumbledore tanácsán? Erény-e a becsvágy, avagy miért tartozik a Mardekár a Roxforthoz? Merre találjuk a kilenc és a háromnegyedik vágányt? Milyen a mágia, a tudomány és a technológia etikája?
Miért nem halt még meg Voldemort? Miként lehet a regények szereplőinek segítségével megkülönböztetni egymástól a jó és a rossz embereket? Mit tanítanak a mumusok és a dementorok a félelemről, a boldogságról és az ember lélekről? Milyen hatása van a Harry Potter-történeteknek a vallásra és az erkölcsre, a gyerekek nevelésére, fejlődésére?
Az utóbbi években egyetlen közkedvelt irodalmi mű sem emlékeztetett minket jobban arra, milyen is gyereknek lenni, mint a Harry Potter-sorozat. Egyre többen kezdenek ráébredni arra, hogy a gyermekkor kielégítetlen kíváncsisága meghatározza egész életünket. Elevenítse fel magában azt a csodaérzéket, amely oly természetes sajátja a gyerekeknek! Hozza felszínre újra a rácsodálkozás képességét, mely a filozófiának, a kérdések feltevésének a kezdete, sőt, a derűs élet alapja!
Harry Potter kétségkívül a világ legnépszerűbb alakjainak egyike. Népszerűségét pedig arra használja, hogy megtanítsa, mi is kell valójában a tartalmas élethez. Ebben a kötetben is utazásra hív gyermekkorunk tágra nyílt szemű, ámulattal teli világába. Fogadja el a meghívást, ébressze fel újból gyermeki fantáziáját! Cserébe - az intellektuális élményen túl - egy különleges érzést kap ajándékba, amelynek neve: életöröm. Jó állapotban.

KOSÁRBA TESZEM Ár: 10 000Ft.-
split