A rendelés szünetel!

Kedves vásárlóink, sajnálattal közöljük, hogy a rendelés leltár miatt átmenetileg (2022. 01. 10. - 01. 31. -ig) szünetel. Megértésüket köszönjük. Ha megrendeli a könyvet, a rendszer leveszi ugyan az állományból és félreteszi Önnek, de a fizetés és szállítás részleteit csak a leltár után tudjuk megbeszélni és a könyvet postázni, ha még akkor is igényt tart rá. (Tehát a könyv már az Öné, de csak később tudjuk elküldeni.) Erről e-mailben fogjuk értesíteni.

Böngésző

VISSZA A CSOPORTHOZ

Szépirodalom Magyar regény, novella (1947-ig)

Könyv: Kánaán pusztulása I-II
Kánaán pusztulása I-II - 1. Kép

Kánaán pusztulása I-II

Szerző: Szépvizi Balás Béla
Kiadó: Nemzeti Irodalmi és Nyomdai Rt.
Kiadás éve: 1921
Kiadás helye: Bp.
Oldalszám: 222+217

Ókori regény két kötetben. „E szédítő drámájú monumentális történelmi regény tárgya a zsidóország elképesztően aljas körülmények közötti megalakítása az aláaknázott Kánaán romjain. Mindez teleszőve irodalmilag is értékes, kápráztatóan színes jelenetekkel. A nemzeti- és jobboldali irányú irodalmunk egyik méltán kimagasló alkotása.”
Szépvízi Balás Béla (1871 – 1934) magyar író, történész. A két világháború között működött íróként és történészként. 1925–1926-ban Napsugár címen „ősmagyar” folyóiratot adott ki. Kánaán pusztulása című zsidóellenes szemléletű regénye a II. világháború után betiltásra került. Kutatásokat folytatott a székelyek és a csángók történetével kapcsolatban. A két kötet egybekötve, átkötött, első kiadás, aukciós tétel, jó állapotban.

KOSÁRBA TESZEM Ár: 20 000Ft.-
ELŐZŐ KÖVETKEZŐ