KATEGÓRIÁK

Böngésző

Történelem Világtörténelem

VISSZA A CSOPORTHOZ
Könyv: Krónikások-krónikák I-II.(Szemelvények középkori krónikákból / I. kötet: Róma utódai (V-X. század) / II. kötet: Az új évezredben... (XI-XIII. század)
Krónikások-krónikák I-II.(Szemelvények középkori krónikákból / I. kötet: Róma utódai (V-X. század) / II. kötet: Az új évezredben... (XI-XIII. század) - 1. Kép

Krónikások-krónikák I-II.(Szemelvények középkori krónikákból / I. kötet: Róma utódai (V-X. század) / II. kötet: Az új évezredben... (XI-XIII. század)

Szerző: Mezey László (szerk.)
Kiadó: Gondolat
Kiadás éve: 1960
Kiadás helye: Bp.
Oldalszám: 182, 218
Sorozat: Európai antológia - Középkor

A római birodalom bukásától Nagy Károly német-római birodalmának létrejöttéig eltelt viharos évszázadok után megindult a feudalizmus megszervezésének folyamata. A hűbéri rend mindinkább a legfőbb hűbérúr, a király hatalma alá kerül Németországban és Franciaországban, a normann invázió pedig megveti a feudális Anglia alapjait. A népvándorlás utolsó hullámai ellen küzdő császárok hamarosan összeütközésbe kerülnek a világi hatalmán éberen őrködő római pápával. De a „két kard”, a császár és a pápa, s velük a többi kisebb-nagyobb feudális állam uralkodó rétege hamarosan új irányba: Kelet felé fordul együttes erővel, hogy a keresztes hadjáratok során új területeket, új kincseket kaparintson meg. Krónikásaink ebben a korban is hűséges feljegyzői a történteknek. 2 kötet, hat oldal illusztrációval, kiadói vászonkötésben, védőborítóval. Jó állapotban.

KOSÁRBA TESZEM Ár: 12 000Ft.-
split