KATEGÓRIÁK

Böngésző

Történelem Magyar történelem

VISSZA A CSOPORTHOZ
Könyv: Magyarrá lett  keleti népek
Magyarrá lett keleti népek - 1. Kép

Magyarrá lett keleti népek

Szerző: László Gyula (lektor)
Kiadó: Panoráma Kiadó
Kiadás éve: 1988.
Kiadás helye: Budapest
Oldalszám: 279
Szerkesztő: Szombathy Viktor és László Gyula
Sorozat: Utazások a múltban és a jelenben

Bakó Ferenc, Balás Gábor, László Gyula, Fodor István, Bodor György, Pálóczi Horváth András, Prazno szky Mihály, Szabó László Tóth János, Tóth Marianna.
Illusztrálta Marton Maga, a térképeket Pakurár István rajzolta. A védőborító és kötésterv Bánó Attila munkája.szép példány. Kiadói festett egészvászon kötésben, védőborítóval.
„Bármennyire ​is tökéletes a magyar nép ötvözete, mégis szép és helyes dolog különböző népelemeink őstörténetének nyomozása. Ez szabadít ki a nyomasztó egyedül vagyunk érzésből, amely a lehangolódott és hitüket vesztett legjobbjainkat oly gyakran emésztette” – írja László Gyula az előszóban.
Valóban a magyar nép eredete, összetétele mindig foglalkoztatta a kutatókat és az olvasókat egyaránt. A könyv szerzői – legújabb kutatási adataik alapján – azt a folyamatot kísérik végig, hogyan is illeszkedtek be a magyarságba a honfoglalás után csatlakozott, majd letelepített, Keletről érkezett népcsoportok. E népek őstörténetének szálait nehéz kibogozni, hiszen sokuknál alig-alig találunk valamilyen bizonyítékot arra, hogy valaha külön népként léteztek. Éppen a források hiánya miatt különböző magyarázatok is lehetségesek. Kitűnő összefoglalást adnak a szerzők a székelyek, blakok, kazárok, besenyők, jászok, palócok és a törökök magyarságba való ötvöződéséről. (Biz 798)

KOSÁRBA TESZEM Ár: 4 800Ft.-
split