KATEGÓRIÁK

Böngésző

Történelem Második világháború, Hitler, fasizmus, nácizmus

VISSZA A CSOPORTHOZ
Könyv: Ne feledd el régi barátod (A jugoszláv népfelszabadító mozgalom résztvevőinek harca a szegedi Csillagbörtönben 1941-1944)
Ne feledd el régi barátod (A jugoszláv népfelszabadító mozgalom résztvevőinek harca a szegedi Csillagbörtönben 1941-1944) - 1. Kép

Ne feledd el régi barátod (A jugoszláv népfelszabadító mozgalom résztvevőinek harca a szegedi Csillagbörtönben 1941-1944)

Szerző: Vladislav Rotbart
Kiadó: Forum
Kiadás éve: 1979
Kiadás helye: Üjvidék
Oldalszám: 458

Amikor Magyarország csapatai 1941 áprilisában megszállták Bácskát, a Jugoszláv Kommunista Párt és a Jugoszláv Ifjúkommunista Szövetség (SKOJ) tagjai azonnal hozzáláttak a megszállók elleni harc előkészítéséhez. 1941 végéig Bácskában 64 kommunistát, ifjúkommunistát vagy más antifasiszta beállítottságú harcost lőttek le vagy akasztottak fel, kilencszázukat pedig Magyarország különböző börtöneibe zárták — s számuk a háború végéig elérte a két ezerötszázat. A népfelszabadító mozgalomban résztvevő politikai foglyok legtöbbjét a szegedi Csillagbörtönben tartották fogva. A könyv az ő szenvedéseiket, harcaikat örökítette meg. Jó állapotban.  

KOSÁRBA TESZEM Ár: 5 000Ft.-
split