KATEGÓRIÁK

Böngésző

Hadtörténelem Hadtudomány, hadművészet, hadpolitika, hadtörténet, harcászat, háborúk, ütközetek, csaták

VISSZA A CSOPORTHOZ
Könyv: Szamurájok (Japán harcos nemességének történelmi és vallási háttere) - The Book of the Samurai ('A szamuráj könyve')
Szamurájok (Japán harcos nemességének történelmi és vallási háttere) - The Book of the Samurai ('A szamuráj könyve') - 1. Kép

Szamurájok (Japán harcos nemességének történelmi és vallási háttere) - The Book of the Samurai ('A szamuráj könyve')

Szerző: Catharina Blomberg + Stephen R. Turnbull
Kiadó: Szenzár, Gallery Books Corp.
Kiadás éve: 2001, 1982
Kiadás helye: Bp., New York
Oldalszám: 269, 192
Fordító: Borbély Tamás
Szerkesztő: Kárpáti Gábor

A japán történelem és kultúra megismerése és mély megértése lehetetlen a szamuráj-szellemiség tanulmányozása nélkül. A ​szamurájok osztálya, Japán harcos nemessége – melynek tagjait helyesebb businak, „lovagnak” hívni – hét évszázadon keresztül a japán történelemí legmeghatározóbb tényezőjének számított. Vajon miben rejlett ezeknek a félelmetes, halálmegvető bátorsággal bíró harcosoknak az ereje és hatalma? Blomberg alapos kutatáson nyugvó műve a busik szemszögéből kísért végig Japán történelmét a kezdetektől egészen a XX. század elejéig. Következtetéseit a japán eszmetörténet legfontosabb forrásaival támasztja alá. Részleteket közöl a Heike monagatariból, „Az öt gyűrű könyvé”-ből, a Hagakuréból – hogy csak a legismertebbeket említsük. Ez a monográfia több, mint egy történelemkönyv. Az események tényszerű közlése mellett azok eredetét: filozófiai és vallási (sintó, buddhista és konfuciánus) okait vizsgálja, miközben a köztudatban sokszor felületesen ismert és félreértett etikai alapelveket, szokásokat elemzi – mint pl. a hűség, a kötelesség, a becsületet, a szeppuku, a harcos erkölcs és ideál –, melyek a Busidón, a szamurájok íratlan kódexén alapulnak. A másik mű pedig bőséges képanyagot tartalmaz a téma illusztrálására. Az angol nyelvű kötet megvizsgálja a szamuráj hagyományt, és leírja a páncélzatot, a fegyvereket, a hagyományokat és a szamurájok híres csatáit. 2 mű, jó állapotban.

KOSÁRBA TESZEM Ár: 10 000Ft.-
split