KATEGÓRIÁK

Böngésző

Társadalomtudomány Filozófia, vallásfilozófia, társadalomfilozófia, történelemfilozófia, tudományfilozófia, hermeneutika, esztétika, etika

VISSZA A CSOPORTHOZ
Könyv: Szofokrácia (Egy új életút)
Szofokrácia (Egy új életút) - 1. Kép

Szofokrácia (Egy új életút)

Szerző: Pető Ferenc
Kiadó: A Kozmikus Út Társaság
Kiadás éve: 1999
Kiadás helye: Szeged
Oldalszám: 22

Dr. Pető Ferenc (Szeged, 1912 – Houston, 2008. író, filozófus. Filozófiai munkássága során megalkotta a szofokrácia fogalmát, amelynek szerinte a fasizmus, a kommunizmus és a demokrácia után az „új társadalmi és életszisztémának” kellene lennie. A Szofokrácia olyan életrendszer és társadalmi szerződés, mely az emberi történelem egy új és nehéz korszakában az egyén jogait és kötelességeit egyensúlyba tartva és azokat törvényesítve az élet védelmét és az ember jövőjét szolgálja.
A Szofokrácia elnevezés görög eredetű. A görög nyelven a szofosz bölcset, kratein pedig kormányzást jelent. Az összetett szó így a legjobb gondolatok uralmával egyenlő. A kifejezést először Pető Ferenc A kozmikus út című munkájában használta, mely 1959-ben jelent meg angolul The Cosmic Way néven Houstonban, Texasban. Ugyancsak ő ismertette ezt az új társadalmi rendszer az 1972-es nemzeti választásokon az USA-ban, mint független képviselőjelölt. Jó állapotban.

KOSÁRBA TESZEM Ár: 2 000Ft.-
split