KATEGÓRIÁK

Böngésző

Szépirodalom Kalandregények, Dumas, Féval, Verne, Salgari

VISSZA A CSOPORTHOZ
Könyv: Tarzan visszatérése
Tarzan visszatérése - 1. Kép

Tarzan visszatérése

Szerző: Edgar Rice Burroughs
Kiadó: Fővárosi Könyvkiadó R.-T.
Kiadás éve: 192?
Kiadás helye: Bp.
Oldalszám: 257
Fordító: Dr. Czeke Marianne

Tarzan Amerikából Európába utazik. A hajón leleplezi egy cári kém – Rokov – alattomos provokációját, s ezzel Rokovot halálos ellenségévé teszi.
A francia hadügyminisztérium titkos megbízatással Észak-Afrikába küldi az őserdő gyermekét. Rokov emberei fegyverrel támadnak rá, üldözik – végül is fogságba ejtik. Tarzannak most még sikerül elmenekülnie; de később, egy hajóútja során, Rokov és cinkosa a tengerbe lökik. A majom-ember partra vergődik – s ott találja magát a jól ismert vadonban, ahol gyermek- és ifjúkorát töltötte. A vazirik harcias törzse befogadja a roppant erejű és rettenthetetlen fehér embert. Tarzan tőlük hall először Oparról, a rejtélyes romvárosról. Elhatározza, hogy bármi áron is, de felkutatja az aranyváros elrejtett kincseit.
Míg Tarzan a rejtelmes Opar titkait fürkészi, szerelme, Jane Porter, ott hajózik el Afrika partjai mellett. A hajó léket kap, elsüllyed, s utasai csak sok szenvedés után érnek partot.
Ezalatt Tarzan behatol Oparba. Az elkorcsosult, majomszerű őslakók elfogják, s fel akarják áldozni a Napistennek. Tarzan csak a szerencsés véletlennek köszönheti menekülését. Útközben megtudja, hogy Jane Porter is Afrikában van – és megtudja azt is, hogy a szép fiatal lányt Opar szörnyű lakói elrabolták. Habozás nélkül megy vissza az aranyvárosba, megmenti a lányt – és most már nincs akadálya boldogságuknak. Első kiadás, átkötött, jó állapotban.

KOSÁRBA TESZEM Ár: 4 000Ft.-
split