A rendelés szünetel!

Kedves vásárlóink, a rendelés szabadság miatt átmenetileg (2022. 07. 29. - 08. 15. -ig) szünetel. Megértésüket köszönjük. Ha ezen időszak alatt rendel könyvet, a rendszer leveszi ugyan az állományból, küld egy rendszerüzenetet és félreteszi Önnek, de a fizetés és szállítás részleteit csak augusztus 15. után tudjuk megbeszélni és a könyvet postázni, ha még akkor is igényt tart rá. (Tehát a könyv már az Öné, de csak később tudjuk elküldeni.) Ez ügyben e-mailben fogunk jelentkezni.

Böngésző

VISSZA A CSOPORTHOZ

Társadalomtudomány Filozófia, vallásfilozófia, társadalomfilozófia, történelemfilozófia, tudományfilozófia, hermeneutika, etika

Könyv: Tudomány, szabadság, béke
Tudomány, szabadság, béke - 1. Kép

Tudomány, szabadság, béke

Szerző: Aldous Huxley
Kiadó: Franklin-Társulat
Kiadás éve: 1947
Kiadás helye: Bp.
Oldalszám: 78
Fordító: Zemplén Jolán

Huxley új műve arra a veszélyre hívja fel a figyelmet, hogy a korlátlanul fejlődő technika az emberek szabadságát és az emberiség békéjét fenyegeti. A technika fejlődése hasonló a kapitalizmus fejlődéséhez: egyre nagyobb centrális hatalmat biztosít. Egyre gyakrabban merül fel annak a veszélye, hogy a fejlődés menete az élet szabadságát veszélyezteti, és így a tudósok önzetlen munkája - öntudatlanul bár - az emberi szabadság kárára is lehet. Huxley nyomatékosan figyelmeztet arra, hogy minél nagyobb a hatalom, annál nehezebben elviselhető birtokosai számára, és ebben látja azt a nagy veszélyt, amely az atomenergia felfedezésével az ember fejlődésére zúdul. Hangoztatja az egyéni iniciativa és munka értékét egy mind jobban gépesített korban, decentralizálást tanácsol akkor, amikor a világ a gigantikus központosítás terveivel foglalkozik és a nagy gondolkodó tárgyilagosságával, az író mesteri előadásával olyan összefüggésekre hívja fel a figyelmet, amelyekre az olvasó még nem is gondolt. Jó állapotban.

KOSÁRBA TESZEM Ár: 2 000Ft.-
ELŐZŐ