Böngésző
Szakácskönyv Szakácskönyvek, tájak ízei, más országok konyhaművészete
Jamie vacsorái
Szerző:Jamie Oliver
Kiadó:
Bp.
Kiadás éve: 2005
Oldalszám: 322
Fordító:
Dobos Anna
Szerkesztő:
Sárközy Elga
A Jamie vacsorái minden szakácskönyvtől, sőt minden könyvtől különbözik. Vannak, akik azt állítják, hogy a tűzhely után ez a könyv lakásuk legfontosabb berendezési tárgya. Aki hazaviszi Jamie vacsoráit, nemcsak százhúsz új recepttel lesz gazdagabb, hanem egy új életformával is. A Jamie vacsorái az egyszerű ételek szakácskönyve. Csupa olyan ötlet van benne, amely segítségével könnyebbé válik a főzés és az egészséges táplálkozás. És mi lehet ennél fontosabb? Újszerű állapotban.
KOSÁRBA TESZEM Ár: 7 000Ft.-Kárpátaljai kóstoló
Szerző:Pákozdi Judit
Kiadó:
Bp.
Kiadás éve: 1992
Oldalszám: 251
Alapvetően magyaros ma is a kárpátaljai magyar konyha, s bizonyos értelemben nemzetmegtartó szerepe is van a régi, őseinktől örökölt ízeknek. Jó állapotban.
KOSÁRBA TESZEM Ár: 1 500Ft.-Kecske ételek
Szerző:Kútvölgyi Mihály - Viga Gyula
Kiadó:
Bp.
Kiadás éve: 2005
Oldalszám: 88
Sorozat:
Megőrzött ízek
KOSÁRBA TESZEM Ár: 3 000Ft.-
Kenyérsütés 2. (Receptek kenyérsütő géphez)
Szerző:Dr. Oetker
Kiadó:
Bp.
Kiadás éve: 2003
Oldalszám: 95
Fordító:
Draskóczy Piroska
Sorozat:
Dr. Oetker
Az új kenyérsütő gépekkel könnyen elkészíthetjük kedvenc kenyerünket, és pontosan tudjuk, mi van benne. Ezért is döntenek egyre többen amellett, hogy mindennapi kenyerüket maguk sütik meg. Ebben a könyvben több mint 60 új, kipróbálásra váró kenyérreceptet adunk közre: kivétel nélkül a Dr. Oetker kísérleti konyhájában kifejlesztett és kipróbált recepteket, melyeket úgy írtunk le, hogy biztosan sikerüljenek. Jó állapotban.
KOSÁRBA TESZEM Ár: 1 200Ft.-Kis Bence és kis szűcs...
Szerző:Takács Ágnes - Homonai Karolina - Molnár Máté (szerk.)
Kiadó:
Szeged
Kiadás éve: 2014
Oldalszám: 102
Kemence építés, eszközök, kellékek, fűtőanyagok, kemencében készült ételek receptjei. Jó állapotban.
KOSÁRBA TESZEM Ár: 2 000Ft.-Középkori szakácskönyv
Szerző:Maggie Black
Kiadó:
Nyíregyháza
Kiadás éve: 2005
Oldalszám: 143
Fordító:
Kun József
Roston lazac bormártással, rizses-mandulás csirke, díszes húspogácsa, gombás táska, aranyos póré- és vöröshagyma, zöldborsópüré, rózsapuding, fügés-mazsolás krém, lombard szeletek... a középkori kéziratokból összegyűjtött, s a mai ízlés szerint átírt nyolcvan recepttől összefut a nyál az ember szájában. Maggie Black ételtörténész műve azonban nem csupán receptgyűjtemény, a kötet másik értéke a benne található társadalomtörténeti rajzból fakad. Jó állapotban.
KOSÁRBA TESZEM Ár: 6 000Ft.-Lakoma (A görög, török, ciprusi, libanoni, marokkói, tunéziai és máltai konyhák legfinomabb ételeiből)
Szerző:Váncsa István
Kiadó:
Bp.
Kiadás éve: 2010
Oldalszám: 519
Sorozat:
Lakoma
Váncsa István különleges szakácskönyve, a Lakoma című sorozat első darabja a Mediterráneumból a görög, török, ciprusi, libanoni, marokkói, tunéziai és máltai konyhákat fogja át, hatszázötven kivételesen finom recepttel. A kötet nem csupán jól használható szakácskönyv, hanem fölöttébb élvezetes olvasmány is, kevéssé ismert kulturális, gasztronómiatörténeti érdekességek szórakoztató tárháza. Lényege a teljesen egyedi, szubjektív, szellemes-míves irodalmi szöveg. Jó állapotban.
KOSÁRBA TESZEM Ár: 4 000Ft.-Népi ételek a Jászságból
Szerző:Bathó Edit - Kiss Erika - T. Bereczki Ibolya
Kiadó:
Jászberény
Kiadás éve: 1999
Oldalszám: 120
Sorozat:
Jászsági füzetek
„Hiánypótló munka feldolgozására vállalkoztunk. amikor e könyv anyagának összegyűjtésébe kezdtünk. Ez az első olyan munka, amely átfogó képet ad a jászok táplálkozási szokásairól, s mellette gazdag recepttárat vonultat fel.” Jó állapotban.
KOSÁRBA TESZEM Ár: 4 000Ft.-