Böngésző
Szakácskönyv Szakácskönyvek, tájak ízei, más országok konyhaművészete
Cigányok főztje (Aranyoldalak a magyar művelődéstörténethez)
Szerző:Csemer Géza
Kiadó:
Szeged
Kiadás éve: 2007
Oldalszám: 273
Szerkesztő:
Modor Ádám
A muzsikus cigány családban született író a cigányság gasztronómiai kultúráját dolgozza fel könyvében. A receptek mellett irodalmi és zenei ínyencség is található a kötetben. A roma étkezési szokások mellett olvashatunk többek között Petőfi, Arany, Ady, Kosztolányi, Móra, Juhász Gyula és Határ Győző, valamint híres cigányzenészek (Dankó, Czinka Panna) írásaiból is. Az illusztrációk között számos korabeli rajzot, fotót, grafikát találunk. Átkötött, jó állapotban.
KOSÁRBA TESZEM Ár: 15 000Ft.-Csak könnyedén
Szerző:Gordon Ramsay
Kiadó:
Pécs
Kiadás éve: 2005
Oldalszám: 256
Fordító:
Szkladányi András
Szerkesztő:
Jill Mead (foto)
Gordon Ramsay ebben a könyvben azt osztja meg velünk, hogyan készíthetjük el minden idők legjobb ételeit anélkül, hogy bankot kéne robbantanunk, vagy órákat kellene a konyhában töltenünk. Mindig a legjobb minőségű alapanyagokat használja (de azért túl sokra nincs szüksége belőlük). Briliánsan kihozza az ételek legfinomabb aromáit a legegyszerűbb főzési eljárásokkal. Több mint 100 receptet állított össze minden lehetséges alkalomra - legyen szó akár reggeliről, ebédről vagy vacsoráról kettesben vagy egy egész seregnyi vendéggel, meghitt családi vagy baráti partikról. A receptek elegánsak, kifinomultak - de egyszerűek is. A könyv gyönyörű fotói is azt mutatják: lehet nagyon jól, mégis könnyedén főzni. Jó állapotban.
KOSÁRBA TESZEM Ár: 15 000Ft.-...és egyszerűen csak főzz!
Szerző:Jamie Oliver
Kiadó:
Bp.
Kiadás éve: 2002
Oldalszám: 318
Fordító:
Számadó Balázs
Szerkesztő:
Sárközy Elga
Jamie Olivernek, Anglia szakácskedvencének első, magyarul megjelent könyvével beköltöznek konyhánkba a Jamie Olivernek, Anglia szakácskedvencének első, magyarul megjelent könyvével beköltöznek konyhánkba a The Naked Chef (magyar változatban Egyszerűen főzni) című tévésorozat vidám percei. Jamie számára a főzés egyenlő a boldogsággal. Hitvallása, hogy a finom, könnyű ételeket a legjobb alapanyagokból, a legkisebb felhajtással kell készíteni. Jó állapotban.
KOSÁRBA TESZEM Ár: 2 500Ft.-Ételkészítési ismeretek
Szerző:Lukács István - Oriskó Ferenc - Sándor Dénes - Zsolnay Gábor
Kiadó:
Bp.
Kiadás éve: 2003
Oldalszám: 375
Szerkesztő:
Tusor András
A kiadvány a legkorszerűbb ételkészítési ismereteket témakörökre bontva ismerteti. A levesek, a húsételek a köretek, stb. bemutatásán túl minden témakörben recepteket és ételkészítési fogásokat ismerhetnek meg a tanulók. Jó állapotban.
Főzzünk örömmel!
Szerző:Polcz Alaine
Kiadó:
Bp.
Kiadás éve: 1998
Oldalszám: 250
Polcz Alaine - talán éppen azért, mert az élettel szükségszerűen velejáró, de annak elkerülhetetlen végével, a halállal foglalkozik hivatásszerűen: a szó abszolút értelmében s elementárisan - életpárti. Azaz: ételpárti.Ez a könyve az örök női géniusz otthonteremtő, házitűzhely körüli varázslástudományának és titkainak leleplezése-feltárása. A maga módján egyfajta mágia. Egy hiteles személyiség konyha- és életvezetési kalauza. Szép állapotban.
KOSÁRBA TESZEM Ár: 2 000Ft.-Hal a tortán
Szerző:Búss Gábor Olivér, Kirády Attila, Trunkó Bence (szerk.)
Kiadó:
Pécs
Kiadás éve: 2008
Oldalszám: 368
Sztorik, receptek, kulisszatitkok a sztárok konyhájáról. A könyv a benne szereplő történeteket, kulisszatitkokat és az egyes epizódokból kimaradt eseményeket tekintve remek kiegészítője a tévéműsornak. A Hal a tortán indulása óta jóval több mint száz színész, sportoló, politikus, zenész fordult meg a műsorban. Az ő küzdelmeiket, sikereiket, vagy éppen bukásaikat örökíti meg a könyv. És ha találnak benne pár receptet, amit szívesen készítenek el - az már csak a hal a tortán. Jó állapotban. (kbiz)
KOSÁRBA TESZEM Ár: 2 000Ft.-Hónapok, napok, ételek
Szerző:Verő Juli
Kiadó:
Budapest
Kiadás éve: 1996.
Oldalszám: 400+8 színes tábla
"Ez a szakácskönyv nem ínyenceknek szól, hanem azoknak, akik kevés pénzből szeretnének változatosan főzni. A könyvbe gyűjtött mintegy 800 recept főként a kispénzűeknek szolgál segítségül."
Harmadik átdolgozott kiadás.
Kiadói kartonkötésben, jó állapotban. (Biz.93)
Hurka, kolbász, szalámi és más finomságok házi készítése
Szerző:Bernhard Gahm
Kiadó:
S.l.
Kiadás éve: 1999
Oldalszám: 160
Fordító:
Seresi Frigyes
Nyersanyagok, hús, fűszerek. A szükséges felszerelés a házi készítéshez. A bélbe töltés, füstölés. Pástétom és kocsonya. 63 hurka, kolbász, szalámi, pástétom és kocsonya recept. A szerző csupa kipróbált receptet közöl, mégpedig olyan finomságokét, amik egy átlagos konyhában fellelhető eszközökkel elkészíthetők. Az elkészítési módot lépésről lépésre ismerteti, sok receptben az ajánlott húsféleségek és adalékanyagok legfontosabb tulajdonságait is megadja. Jó állapotban.
KOSÁRBA TESZEM Ár: 3 000Ft.-