Böngésző

Szakácskönyv Szakácskönyvek, tájak ízei, más országok konyhaművészete

Cigányok főztje (Aranyoldalak a magyar művelődéstörténethez)

Online antikvárium: Cigányok főztje (Aranyoldalak a magyar művelődéstörténethez) Szerző:
Csemer Géza
Kiadó:
Szeged
Kiadás éve: 2007
Oldalszám: 273
Szerkesztő:
Modor Ádám

A muzsikus cigány családban született író a cigányság gasztronómiai kultúráját dolgozza fel könyvében. A receptek mellett irodalmi és zenei ínyencség is található a kötetben. A roma étkezési szokások mellett olvashatunk többek között Petőfi, Arany, Ady, Kosztolányi, Móra, Juhász Gyula és Határ Győző, valamint híres cigányzenészek (Dankó, Czinka Panna) írásaiból is. Az illusztrációk között számos korabeli rajzot, fotót, grafikát találunk. Átkötött, jó állapotban.  

KOSÁRBA TESZEM Ár: 15 000Ft.-

Csak könnyedén

Online antikvárium: Csak könnyedén Szerző:
Gordon Ramsay
Kiadó:
Pécs
Kiadás éve: 2005
Oldalszám: 256
Fordító:
Szkladányi András
Szerkesztő:
Jill Mead (foto)

Gordon Ramsay ebben a könyvben azt osztja meg velünk, hogyan készíthetjük el minden idők legjobb ételeit anélkül, hogy bankot kéne robbantanunk, vagy órákat kellene a konyhában töltenünk. Mindig a legjobb minőségű alapanyagokat használja (de azért túl sokra nincs szüksége belőlük). Briliánsan kihozza az ételek legfinomabb aromáit a legegyszerűbb főzési eljárásokkal. Több mint 100 receptet állított össze minden lehetséges alkalomra - legyen szó akár reggeliről, ebédről vagy vacsoráról kettesben vagy egy egész seregnyi vendéggel, meghitt családi vagy baráti partikról. A receptek elegánsak, kifinomultak - de egyszerűek is. A könyv gyönyörű fotói is azt mutatják: lehet nagyon jól, mégis könnyedén főzni. Jó állapotban.

KOSÁRBA TESZEM Ár: 15 000Ft.-

...és egyszerűen csak főzz!

Online antikvárium: ...és egyszerűen csak főzz! Szerző:
Jamie Oliver
Kiadó:
Bp.
Kiadás éve: 2002
Oldalszám: 318
Fordító:
Számadó Balázs
Szerkesztő:
Sárközy Elga

Jamie Olivernek, Anglia szakácskedvencének első, magyarul megjelent könyvével beköltöznek konyhánkba a Jamie Olivernek, Anglia szakácskedvencének első, magyarul megjelent könyvével beköltöznek konyhánkba a The Naked Chef (magyar változatban Egyszerűen főzni) című tévésorozat vidám percei. Jamie számára a főzés egyenlő a boldogsággal. Hitvallása, hogy a finom, könnyű ételeket a legjobb alapanyagokból, a legkisebb felhajtással kell készíteni. Jó állapotban.

KOSÁRBA TESZEM Ár: 2 500Ft.-

Ételkészítési ismeretek

Online antikvárium: Ételkészítési ismeretek Szerző:
Lukács István - Oriskó Ferenc - Sándor Dénes - Zsolnay Gábor
Kiadó:
Bp.
Kiadás éve: 2003
Oldalszám: 375
Szerkesztő:
Tusor András

A kiadvány a legkorszerűbb ételkészítési ismereteket témakörökre bontva ismerteti. A levesek, a húsételek a köretek, stb. bemutatásán túl minden témakörben recepteket és ételkészítési fogásokat ismerhetnek meg a tanulók. Jó állapotban.

KOSÁRBA TESZEM Ár: 5 000Ft.-

Hal a tortán

Online antikvárium: Hal a tortán Szerző:
Búss Gábor Olivér, Kirády Attila, Trunkó Bence (szerk.)
Kiadó:
Pécs
Kiadás éve: 2008
Oldalszám: 368

Sztorik, receptek, kulisszatitkok a sztárok konyhájáról. A könyv a benne szereplő történeteket, kulisszatitkokat és az egyes epizódokból kimaradt eseményeket tekintve remek kiegészítője a tévéműsornak. A Hal a tortán indulása óta jóval több mint száz színész, sportoló, politikus, zenész fordult meg a műsorban. Az ő küzdelmeiket, sikereiket, vagy éppen bukásaikat örökíti meg a könyv. És ha találnak benne pár receptet, amit szívesen készítenek el - az már csak a hal a tortán. Jó állapotban. (kbiz)

KOSÁRBA TESZEM Ár: 2 000Ft.-

Hónapok, napok, ételek

Online antikvárium: Hónapok, napok, ételek Szerző:
Verő Juli
Kiadó:
Budapest
Kiadás éve: 1996.
Oldalszám: 400+8 színes tábla

"Ez a szakácskönyv nem ínyenceknek szól, hanem azoknak, akik kevés pénzből szeretnének változatosan főzni. A könyvbe gyűjtött mintegy 800 recept főként a kispénzűeknek szolgál segítségül."
Harmadik átdolgozott kiadás.
Kiadói kartonkötésben, jó állapotban. (Biz.93)

KOSÁRBA TESZEM Ár: 2 600Ft.-

Hurka, kolbász, szalámi és más finomságok házi készítése

Online antikvárium: Hurka, kolbász, szalámi és más finomságok házi készítése Szerző:
Bernhard Gahm
Kiadó:
S.l.
Kiadás éve: 1999
Oldalszám: 160
Fordító:
Seresi Frigyes

Nyersanyagok, hús, fűszerek. A szükséges felszerelés a házi készítéshez. A bélbe töltés, füstölés. Pástétom és kocsonya. 63 hurka, kolbász, szalámi, pástétom és kocsonya recept. A szerző csupa kipróbált receptet közöl, mégpedig olyan finomságokét, amik egy átlagos konyhában fellelhető eszközökkel elkészíthetők. Az elkészítési módot lépésről lépésre ismerteti, sok receptben az ajánlott húsféleségek és adalékanyagok legfontosabb tulajdonságait is megadja. Jó állapotban.

KOSÁRBA TESZEM Ár: 3 000Ft.-

Jamie vacsorái

Online antikvárium: Jamie vacsorái Szerző:
Jamie Oliver
Kiadó:
Bp.
Kiadás éve: 2005
Oldalszám: 322
Fordító:
Dobos Anna
Szerkesztő:
Sárközy Elga

A Jamie vacsorái minden szakácskönyvtől, sőt minden könyvtől különbözik. Vannak, akik azt állítják, hogy a tűzhely után ez a könyv lakásuk legfontosabb berendezési tárgya. Aki hazaviszi Jamie vacsoráit, nemcsak százhúsz új recepttel lesz gazdagabb, hanem egy új életformával is. A Jamie vacsorái az egyszerű ételek szakácskönyve. Csupa olyan ötlet van benne, amely segítségével könnyebbé válik a főzés és az egészséges táplálkozás. És mi lehet ennél fontosabb? Újszerű állapotban.

KOSÁRBA TESZEM Ár: 7 000Ft.-

Ugrás:
Összesen: 26 könyv
Elöző 2. oldal / 4 oldal Következő
Egy oldalon megjelenített könyvek száma:
Rendezés: