KATEGÓRIÁK

Böngésző

Műszaki könyvek Építőipar, házépítés, építőanyagok

VISSZA A CSOPORTHOZ
Könyv: A beton (A beton összetétele és tulajdonságainak vizsgálata - A betonozás gyakorlati végrehajtása - A beton alkalmazása)
A beton (A beton összetétele és tulajdonságainak vizsgálata - A betonozás gyakorlati végrehajtása - A beton alkalmazása) - 1. Kép

A beton (A beton összetétele és tulajdonságainak vizsgálata - A betonozás gyakorlati végrehajtása - A beton alkalmazása)

Szerző: Lampl Hugó - Sajó Elemér
Kiadó: Pátria
Kiadás éve: 1914
Kiadás helye: Bp.
Oldalszám: 553

„E munka megírására a soroksári Dunaág felső torkolati kamarazsilipének építésével kapcsolatban végzett tanulmányok és kísérletek indítottak. E nagy terjedelmű és kényes betonmunkáknál ugyanis sok olyan kérdés is merült fel, melyekre vonatkozólag nem találtunk eléggé megbízható felvilágosítást a szakirodalomban, miért is legcélszerűbbnek látszott azokat kísérleti úton tisztázni. Ezért írtuk meg munkánknak I. részét, melyben, a kísérleteinket ismertetjük.
Az I. rész megírása közben jutottunk arra a gondolatra, hogy azt a sok gyakorlati értékű adatot és tapasztalatot, amelyet részben ennél az építésnél, részben másfél évtizeden át egyéb építéseknél gyüjtöttünk, egy magyar betonkönyv keretében összefoglaljuk és azokat a legújabb hazai és külföldi kísérleti adatokkal és eredményekkel is kiegészítsük”. Átkötött, jó állapotban.

KOSÁRBA TESZEM Ár: 8 000Ft.-
split
A beton (A beton összetétele és tulajdonságainak vizsgálata - A betonozás gyakorlati végrehajtása - A beton alkalmazása) - 2. Kép