KATEGÓRIÁK

Böngésző

Irodalomtörténet, nyelvészet, lexikon, kézikönyv Irodalomtörténet, irodalomelmélet, irodalomtudomány

VISSZA A CSOPORTHOZ
Könyv: Az arab irodalom története
Az arab irodalom története - 1. Kép

Az arab irodalom története

Szerző: Germanus Gyula
Kiadó: Gondolat Kiadó
Kiadás éve: 1973.
Kiadás helye: Budapest
Oldalszám: 441+36 oldal jépmelléklet
Fordító: Germanus Gyula
Szerkesztő: Lektorok: Czeglédi Károly és Dobrovits Aladár

A könyv többet ad, mint amit a címe igér. Germanus Gyula tudományos eredményekben gazdag munkásságának mintegy summája ez a könyv, az arab irodalom és a művelődés első kézikönyve, amelyet magyar szerző írt.
Második, átdolgozott, bővített kiadás. Kiadói aranyozott, egészvászon kötésben, jó állapotban, tiszta példány. (Biz. 414)
Vicc:
Bemegy az arab a zsidó boltjába és fekete melltartót kér. A zsidó, mint afféle jó kereskedő, mindjárt spekulál és közli az arabbal, hogy a fekete melltartó ritkaság, nehéz kapni és a nagykereskedő nem adja olcsóbban mint $50.00 darabja. Az arab kér egy fél tucatot és szó nélkül kiperkálja az árát.
Pár nap múlva visszajön az arab és rendel egy tucatot. A zsidó közli vele, hogy az ellátója most már csak $60.00-ért hajlandó adni darabját. Az arabot nem rázza meg az ügy, szó nélkül fizet. Egy hónap múlva a fekete melltartó már $75.00-ba kerül de az arab így is felvásárolja a zsidó egész készletét.
Szörnyen piszkálja a zsidót, hogy mi a frásznak kell az arabnak ennyi fekete melltartó ráadásul ilyen sűrűn és még csak nem is alkuszik. Következő alkalommal aztán rá is kérdez.
Mire az arab:

"Félbevágom őket, levágom a pántokat  és eladom a zsidóknak, darabját $100.00-ért..."

KOSÁRBA TESZEM Ár: 4 000Ft.-
split
Az arab irodalom története - 2. Kép