KATEGÓRIÁK

Böngésző

Szépirodalom Ponyvák, kolportázs regények

A 113-as percsomó (Le Dossier n° 113)

Online antikvárium: A 113-as percsomó (Le Dossier n° 113) Szerző:
Émile Gaboriau
Kiadó:
Bp.
Kiadás éve: 1928
Oldalszám: 239, 216
Fordító:
Kosáryné Réz lola

Émile Gaboriau a detektívregény atyja, okos, daliás, izmos, furfangos, elbűvölő mesterdetektívje Sherlock Holmes, Maigret, Hercule Poirot, no meg az Angyal ősképe. Jó néhány „hagyományos” műve után a bűnügyi regények hozták meg Gaboriau-nak a várva várt dicsőséget, köztük előkelő helyen A 113-as percsomó. Hanem a detektívirodalomnak ez a klasszikus darabja üdítően elüt a műfaj modern képviselőitől. Az elmaradhatatlan gyilkosság persze itt is megtörténik, sőt… de körülötte a romantika szertelen virágtenyészete pompázik: lenyűgözően végletes figurák, megindítóan makulátlan és döbbenetesen elvetemült egyéniségek, elképesztő, váratlan események, szívdobogtató epizódok, sötét és baljós folyóparti parkok, fényes, de nem kevesebb veszedelmet rejtegető párizsi báltermek, szegény grófkisasszonyok és gazdag bankárnék, áldozatos szívű anyák és kitett gyermekek, méreg és tőr… és egy rendíthetetlen, minden próbát kiálló, halálos szerelem… Két kötet, újrakötve, jó állapotban.  

Ár: 20 000Ft.-

A koldusgrófnő regénye

Online antikvárium: A koldusgrófnő regénye Szerző:
Pásztor E.
Kiadó:
Újpest
Kiadás éve: 1925
Oldalszám: 1664
Sorozat:
Képes Regényvilág

Kertay gróf lánya, Elza, kisfiával hiába tér vissza az ősi kastélyba, ahonnan 3 éve megszökött a szeretőjével (aki azóta elhagyta), apja kemény szíve még unokája láttán sem lágyul meg, s lányát kitagadja. Az asszonyra s gyermekére iszonyatos dolgok várnak... Szövegközti rajzokkal, 3 kötetbe kötve, jó állapotban, az utolsó füzet lapjai foltosak, s az utolsó 4 lap javított.

Ár: 150 000Ft.-

Angyal Bandi az utolsó magyar betyár regénye

Online antikvárium: Angyal Bandi az utolsó magyar betyár regénye Szerző:
Temeshy György
Kiadó:
Bp.
Kiadás éve: 1935
Oldalszám: 2188
Sorozat:
Képes regény újság 1-136.

A „puszták réme" néven is ismert és rettegett betyár - eredeti neve Szentmártonyi Ónody András - tetteiről legendák szólnak. A lovas betyár mintájává vált. Több vármegyében,  Borsodban, Abaújban, Gömörben és a Hajdú kerületben követte el bűncselekményeit. Országos körözést adtak ki ellene. A néphagyomány és a szegedi vármegye elfogatóparancsa szerint igen jóképű, jó kiállású ember volt, hivalkodóan cifra pásztorgúnyában járt, torzonborz bajuszát pödörve viselte. Az elfogatóparancs említi, hogy négy nyelven beszélt: magyarul, deákul, németül és tótul. Rémtetteit és kalandjait meséli el a két kötetbe rendezett vaskos regény. Eredeti kiadás, jó állapotban. Ritka. (Az OSZK példánya hiányos.) Temeshy György ponyvaregényíró. Egyéb művei: Varsó hóhéra, Czinka Panna - a fejedelem csalogánya, Egy grófi kastély titka vagy Két hűséges szív kálváriája, A gályarab, Egy égő ház titka. (2 helyen)

Ár: 150 000Ft.-

A sors játéka

Online antikvárium: A sors játéka Szerző:
Ponson du Terrail
Kiadó:
Bp.
Kiadás éve: 1930
Oldalszám: 125
Fordító:
Török Iván

Ponson du Terrail, Pierre Alexis de (1829-1871) francia író. Termékeny regényíró volt, húsz év leforgása alatt mintegy hetvenhárom kötet romantikus- történelmi- és kalandregényt produkált, de ma leginkább a Rocambole fiktív karakterének megalkotásáról emlékeznek rá. A Rocambole hatalmas sikert aratott, állandó és jelentős bevételi forrást biztosítva Ponson du Terrailnek. Összesen kilenc Rocambole-regényt készített. De írt gótikus- és vámpírregényeket is. (A holt bárónő, Az ördög kastélya, Auteuil tündére, A halhatatlan nő, stb.).  

Ár: 4 000Ft.-

A titokzatos hercegnő (Igaz történet egy hercegi udvar rejtelmeiből)

Online antikvárium: A titokzatos hercegnő (Igaz történet egy hercegi udvar rejtelmeiből) Szerző:
Kállay Elemér, báró
Kiadó:
Bp.
Kiadás éve: 1913
Oldalszám: 2882

László herceg beleszeret egy pásztorlánykába, akinek származása körül azonban titok lappang. Féltékenység, rosszakarat és gyűlölet ékelődik kettejük közé. Sok megpróbáltatás és kaland után derül fény a rejtelmekre. Egész oldalas képekkel illusztrálva. Későbbi egészvászon-kötésben, 6 kötet. Könyvészetileg ismeretlen munka. Ritka. Jó állapotban, néhány lap javított, egy lap fele hiányzik.

Ár: 150 000Ft.-

A völgy lilioma 1-2. (egybekötve)

Online antikvárium: A völgy lilioma 1-2. (egybekötve) Szerző:
Tóváry Jenő
Kiadó:
Nagy-Kanizsa
Kiadás éve: 1890
Oldalszám: 221 + 167

Romantikus történet két részben. Folytatása: Két menyasszony. A két regény közös címe: Egy úri kastély titkai. Átkötött, jó állapotban.

Ár: 15 000Ft.-

A vörös lovag I. kötet

Online antikvárium: A vörös lovag I. kötet Szerző:
Katolnay László (Elekes György)
Kiadó:
Bukarest
Kiadás éve: 1930 körül
Oldalszám: 621
Sorozat:
A vörös lovag 1.

Szentkatolnai Elekes György, írói álneve Katolnay László (Kézdivásárhely, 1894 –Sepsiszentgyörgy, 1969) magyar újságíró, költő. A Hétfői Brassói Hírlap szerkesztője, majd a Brassói Napló felelős szerkesztője, a Kemény Zsigmond Társaság  tagja. Hírhedtté vált egy bukaresti kiadó üzleti megbízásából Katolnay László néven írt több mint 3000 lapnyi terjedelmű füzetes regénye, a Szívek harca (1926-tól), egy németországi bestseller szabad „átköltése”, amelyet román, horvát és angol nyelven is kiadtak. Másik hasonló regénye A vörös lovag. Az I. kötet 45 füzetből áll, még bizonyára volt vagy két kötet. Átkötött, remek állapotban.    

Ár: 30 000Ft.-

Az eperjesi hóhér

Online antikvárium: Az eperjesi hóhér Szerző:
S.n.
Kiadó:
Bp.
Kiadás éve: 1928-1929
Oldalszám: 3776

Antonio Caraffa osztrák császári tábornok 1687-ben mintegy 300 eperjesi polgárt vonatott kínpadra, és 24 vezető polgárt és nemest a város piacterén kivégeztetett, hogy vagyonukat elkoboztathassa. Az „eperjesi hóhér” véres és kegyetlen tettét azzal indokolta, hogy az érintett polgárok felkelést terveztek, s állítólag részt vettek az I. Lipót császár elleni összeesküvésben. Caraffa vérbírósága koncepciós eljárás alapján harminc hóhér és hóhérsegéd szakavatott ténykedése mellett, válogatott kínzások közepette csikarta ki a terhelő vallomásokat. Rémtetteiről, boszorkányságot sem nélkülöző szerelmi életéről, s azokról, akik megpróbálták vele felvenni a harcot, szól a 12 kötetes regény. Jó állapotban. Egyben ritka!      

Ár: 120 000Ft.-
split
Ugrás:
Összesen: 21 könyv
1. oldal / 3 oldal Következő
Egy oldalon megjelenített könyvek száma:
Rendezés: