Böngésző
Természettudományok Borászat, szőlészet, pálinkafőzés
A borbírálat szókincse

Váry János - Dr. Kádár Gyula - Dr. Tóth Sándor
Kiadó:
Kiskunhalas
Kiadás éve: 1990
Oldalszám: 88 + 32 t.
A borbírálat virágnyelve, szabályai, módszerei és a borfogyasztási szokások. Jó állapotban.
KOSÁRBA TESZEM Ár: 3 000Ft.-A házi bor készítése

Szövényi Ernő
Kiadó:
Bp.
Kiadás éve: 1990
Oldalszám: 48
Sorozat:
Kertész praktikák
Ez a füzet azoknak készült, akik nagyon szerény feltételek között szeretnének maguknak készíteni jó bort, néhány tőke szőlő terméséből. A téma feldolgozásának alapja a fehérborkészítés technológiai folyamata. Közbeszúrt bekezdések ismertetik a vörösborkészítés ettől eltérő lépéseit azokon pontokon, ahol a kétféle eljárás között különbség van. Olyan pontos receptúrát kap az olvasó, hogy még a laikus is képes ennek alapján fehérbort, vörösbort és rozét készíteni. A szerző leírja a termésbírálat lényeges elemeit és a mustfok megállapítására szolgáló módszereket is. Szó esik még a kész borok kezeléséről, borbetegségekről és -hibákról, valamint az ellenük való védekezés módjairól. Az utolsó fejezet a kellemes, baráti körben eltöltött borkóstolásról szól. Jó állapotban.
KOSÁRBA TESZEM Ár: 2 000Ft.-A tradicionális lepárlás művészete

Kai Möller - Szetei Dóra
Kiadó:
Eiterfeld
Kiadás éve: 2011
Oldalszám: 146
Fordító:
Szetei Dóra
A pálinkafőzés inkább művészet, mint tudomány, a tökéletes párlat előállítása gyakorlatot és odafigyelést igényel, hisz a legtöbbször az érzékszerveinkre kell hagyatkoznunk. A lepárlás során arra törekszünk, hogy egy vegyes alapanyag egyes összetevőit szétválasszuk. A könyv segítségével nem csak pálinkát, hanem likőröket, parfümöket és gyógyító szereket is készíthetünk. Jó állapotban.
Borosgazdák könyve

Robert Steidl
Kiadó:
Bp.
Kiadás éve: 2003
Oldalszám: 240
Fordító:
Edelényi Miklós
A könyv alapos betekintést ad a szőlőfeldolgozás, borkészítés-és kezelés fogásaiba. Jó állapotban.
KOSÁRBA TESZEM Ár: 6 000Ft.-Borpárlat és gyümölcspálinka

Keller Miklós (szerk.)
Kiadó:
Bp.
Kiadás éve: 1977
Oldalszám: 210
A könyv a gyümölcsszeszipari nyersanyagokról, a feldolgozási folyamatokról, valamint a termeléssel kapcsolatos tudnivalókról nyújt átfogó képet.
KOSÁRBA TESZEM Ár: 2 500Ft.-Gyakorlati borászat

Dr. Somlyay István
Kiadó:
Bp.
Kiadás éve: 2001
Oldalszám: 100
A kémiai alapok. Aki borát szakszerűen akarja készíteni és kezelni, annak ismernie kell a bor kémiai összetételét, az érésnél és kezelésnél mutatkozó változásokat. Ehhez nyújt segítséget a borok gyakorlati kémiai vonatkozásait tárgyaló könyv. Közepes állapotú.
KOSÁRBA TESZEM Ár: 4 000Ft.-Gyümölcsborok házi készítése

Szabó Béla
Kiadó:
Bp.
Kiadás éve: 1959
Oldalszám: 68
A könyv egyszerű, közérthető nyelven vezet végi a gyümölcslényerés módjain, a különféle tartósítási eljárásokon, az erjesztés tudnivalóin. Jól használható, könnyen elkészíthető recepteket közöl, amelyek alapján – ízlésünk szerint módosítva is – kitűnő italok (almabor, szamócabor, ribizkebor, köszmétebor, szederbor, meggybor, csipkebogyóbor) készíthetők házilag. Jó állapotban.
Házi borászkodás

Eperjesi Imre
Kiadó:
Bp.
Kiadás éve: 2013
Oldalszám: 186
Sorozat:
Házunk táján
Az emberek borhoz fűződő kapcsolatában vanm egy lényeges választóvonal, a szerint, hogy vásárolt, avagy saját készítésű bort fogyaszt. A könyv ez utóbbiaknak ad sok jó tanácsot. Jó állapotban.
KOSÁRBA TESZEM Ár: 4 000Ft.-