Böngésző

Természettudományok Borászat, szőlészet, pálinkafőzés

A borbírálat szókincse

Online antikvárium: A borbírálat szókincse Szerző:
Váry János - Dr. Kádár Gyula - Dr. Tóth Sándor
Kiadó:
Kiskunhalas
Kiadás éve: 1990
Oldalszám: 88 + 32 t.

A borbírálat virágnyelve, szabályai, módszerei és a borfogyasztási szokások. Jó állapotban.

KOSÁRBA TESZEM Ár: 3 000Ft.-

A házi bor készítése

Online antikvárium: A házi bor készítése Szerző:
Szövényi Ernő
Kiadó:
Bp.
Kiadás éve: 1990
Oldalszám: 48
Sorozat:
Kertész praktikák

Ez a füzet azoknak készült, akik nagyon szerény feltételek között szeretnének maguknak készíteni jó bort, néhány tőke szőlő terméséből. A téma feldolgozásának alapja a fehérborkészítés technológiai folyamata. Közbeszúrt bekezdések ismertetik a vörösborkészítés ettől eltérő lépéseit azokon pontokon, ahol a kétféle eljárás között különbség van. Olyan pontos receptúrát kap az olvasó, hogy még a laikus is képes ennek alapján fehérbort, vörösbort és rozét készíteni. A szerző leírja a termésbírálat lényeges elemeit és a mustfok megállapítására szolgáló módszereket is. Szó esik még a kész borok kezeléséről, borbetegségekről és -hibákról, valamint az ellenük való védekezés módjairól. Az utolsó fejezet a kellemes, baráti körben eltöltött borkóstolásról szól. Jó állapotban.

KOSÁRBA TESZEM Ár: 2 000Ft.-

A must és a bor egyszerű kezelése

Online antikvárium: A must és a bor egyszerű kezelése Szerző:
Mercz Árpád
Kiadó:
Bp.
Kiadás éve: 2012
Oldalszám: 144
Sorozat:
Kertészkönyvtár

Mercz Árpád munkássága felöleli a szőlőfeldolgozás és borkezelés minden területét. Könyvében a helyes borkészítés alapjait mutatja be a legkorszerűbb ismeretekkel és mindenki számára érthető, egyszerű formában. Útmutatásai alapján – a szürettől a borkészítésig és kezelésig – a legkisebb szőlőmennyiséggel rendelkezők is jó bort készíthetnek. Jó állapotban.

KOSÁRBA TESZEM Ár: 2 000Ft.-

A nagy borválasztó

Online antikvárium: A nagy borválasztó Szerző:
Katherine Cole
Kiadó:
Bp.
Kiadás éve: 2014
Oldalszám: 256
Fordító:
Búsné Pap Judit

A könyv megmutatja, hogy mennyire egyszerű könnyedén és magabiztosan bort választani bármilyen ételhez és alkalomhoz. A kötet a szakmai zsargont kerülve 10 borstílusra – üde, könnyed fehérek; élénk, aromás fehérek; aromagazdag, testes fehérek; édes fehérborok; pezsgők; rozék; könnyű, friss vörösek; markáns, közepesen testes vörösek; aromagazdag, testes vörösek; erősített csemegeborok – összpontosítva kalauzolja végig az olvasót a borok világán. Ezeket a kategóriákat járja egyenként körül, nemzetközi példákat, termelőket, filozófiákat bemutatva, becsült árakkal és az elmaradhatatlan bor-étel párosításokkal. Jól áttekinthető táblázatok és ábrák, átlátható leírások, kiemelt „Top 10” és Hogyan…? listák teszik élvezhetővé a könyvet. Több mint 600 bort ajánl, megismertet a borvásárlás technikájával, a bor szervírozásával és tanácsot ad gyakran felmerülő kérdésekben. Újszerű állapotban.

KOSÁRBA TESZEM Ár: 3 000Ft.-

A szőlő feldolgozása és a must erjesztése

Online antikvárium: A szőlő feldolgozása és a must erjesztése Szerző:
Dr. Gazdag László
Kiadó:
Budapest
Kiadás éve: 1983.
Oldalszám: 180
Sorozat:
Élelmiszeripari szakmunkáskönyvtár

„Ezzel a kötettel segíteni szeretnénk a borászati és az üdítőital-ipari szakmában dolgozóknak, hogy belőle szakmai ismereteiket megerősíthessék, elmélyíthessék.” Kiadói papírborítóban, jó állapotban.

KOSÁRBA TESZEM Ár: 3 000Ft.-

Borászat

Online antikvárium: Borászat Szerző:
Eperjesi Imre - Kállay Miklós - Magyar Ildikó
Kiadó:
Bp.
Kiadás éve: 1998
Oldalszám: 548
Szerkesztő:
Récsey Antónia

A könyv, a borászat alapjain túl naprakész ismereteket nyújt a dinamikusan fejlődő ágazat legújabb tudományos és gyakorlati eredményeiről. A három fő fejezet formailag elkülönülten, de egységes tartalmi célkitűzéssel taglalja a borászati technológia, kémia és mikrobiológia témaköreit. A borászat leendő és már gyakorló szakemberein kívül a könyv hasznos útmutatóul szolgálhat a vonzó szakterület művelőinek, kedvelőinek. Jó állapotban.

KOSÁRBA TESZEM Ár: 10 000Ft.-

Borászat

Online antikvárium: Borászat Szerző:
Rakcsányi László (szerk.)
Kiadó:
Bp.
Kiadás éve: 1963
Oldalszám: 534

A könyvben a borászati technológiának jut a legjelentősebb szerep és a borkészítés, a borkezelés, a palackozás logikai rendjébe ágyazódnak be a borkémiai és a borászati mikrobiológiai ismeretek. Jó állapotban.

Ár: 3 000Ft.-

Borgazdaságtan

Online antikvárium: Borgazdaságtan Szerző:
Scholtz Albin - Dr. Mercz Árpád
Kiadó:
Bp.
Kiadás éve: 1961
Oldalszám: 352

KOSÁRBA TESZEM Ár: 1 200Ft.-

Ugrás:
Összesen: 18 könyv
1. oldal / 3 oldal Következő
Egy oldalon megjelenített könyvek száma:
Rendezés: