KATEGÓRIÁK

Böngésző

Szépirodalom Horror, misztikus, gothic

VISSZA A CSOPORTHOZ
Könyv: Interjú a vámpírral - Lestat, a vámpír (Vámpírkrónikák I - II.)
Interjú a vámpírral - Lestat, a vámpír (Vámpírkrónikák I - II.) - 1. Kép

Interjú a vámpírral - Lestat, a vámpír (Vámpírkrónikák I - II.)

Szerző: Anne Rice
Kiadó: Európa
Kiadás éve: 1995
Kiadás helye: Bp.
Oldalszám: 408, 673
Fordító: Walkóné Békés Ágnes, Sóvágó Katalin
Sorozat: Vámpírkrónikák I, II.

Louis, a vámpír kétszáz éve él a földön, kétszáz éve kutatja a vámpírlét titkát - nyughatatlan szelleme a bűntudatlan és az öröklét értelmével viaskodva hajszolja őt mind újabb utakra. Az általa teremtett, varázslatosan gyönyörű vámpírkislánnyal járja be Európát, hogy megtalálja a hozzá hasonlókat, azokat a vámpírokat, akik kapcsolatban állnak a Sátánnal vagy az Istennel; bármivel, ami létük alapja és magyarázata. Tudja-e valaki ezt a titkot? S létezik-e egyáltalán? Vagy pedig együtt kell élni a borzalommal, hogy az öröklét, amelynek ára a szakadatlan gyilkolás, az emberi életek elpusztítása, céltalan és haszontalan? Louis, Claudia, Lestat, Armand - ismerőseink az Interjú a vámpírral furcsa, misztikus világából.
A Vámpírkrónikák második kötetében ismét találkozunk velük, ám a történet központi alakja ezúttal Lestat, a forradalom küszöbén álló Franciaország egyik elszegényedett arisztokrata családjának sarja. Farkasokkal vív élethalálharcot, zsarnok apjával és gyűlölködő fivéreivel hadakozik, mígnem a titokzatos Magnustól hajmeresztő körülmények között megkapja a „Sötét Ajándokot”, s egyszerű halandóból a Földön valaha is élt legerősebb, a vámpírlét szabályainak fittyet hányó halhatatlanná válik.
Nyughatatlan természetéből hajtva keresi a választ a fajtáját fenyegető tragédia okaira, kutatja Azokat, Akiket Őrizni Kell, s közben megismeri a vámpírok keletkezésének és elterjedésének történetét, sajátos vallásuk és rítusaik több ezer évre visszanyúló elemeit. Lestat napjainkban egy befutott rockzenekar rajongva tisztelt énekese és menedzsere - emiatt kerül aztán halálos veszedelembe... 2 kötet, első kiadások, jó állapotban.      

KOSÁRBA TESZEM Ár: 7 000Ft.-
split