Böngésző
Szakácskönyv Régi és reprint szakácskönyv
VISSZA A CSOPORTHOZJulis néném szakácskönyve
Szerző: Julis néniKiadó: Szövetkezetek Országos Szövetsége
Kiadás éve: 1959
Kiadás helye: Szolnok
Oldalszám: 144
„Már bevezetőmben el szeretném mondani azt, hogy nem mindenkor fontos a sok tojás, a sok zsír vagy a vaj a sütemények elkészítésénél. Ezekkel túlterheljük a süteményt, s ilyen tésztából nehezen emészthető süteményt kapunk, és a takarékosság sem utolsó dolog.
Szeretném azt is javasolni, hogy élesztő helyett, - ahol ezt a receptem megengedi, - bátran használjuk a sütőport. A sütőporral készített sütemények gyorsabban készülnek, s az emésztése is könnyebb. A sütőporral készített tészták akkor sülnek legszebben, ha az elkészítés után azonnal meleg sütőbe tesszük. Ilyenkor lesz a legomlósabb, legmagasabb és legszebben sült sütemény”. Mára már elfelejtett sütemények - darázsfészek, női szeszély, legényhódító, sörszivacs, stb. - receptjei. Viszonylag jó állapotban.