KATEGÓRIÁK

Böngésző

Pszichológia, pedagógia Pszichológia, pszichiátria, pszichoanalitika, pszichotechnika, szociálpszichológia, alkalmazott lélektan, neveléslélektan, függőségek

VISSZA A CSOPORTHOZ
Könyv: Klinikai pszichodiagnosztikai módszerek
Klinikai pszichodiagnosztikai módszerek - 1. Kép

Klinikai pszichodiagnosztikai módszerek

Szerző: Mérei Ferenc - Szakács Ferenc
Kiadó: Medicina
Kiadás éve: 1974
Kiadás helye: Bp.
Oldalszám: 199

A kóros folyamatok társadalmi hátterének mérlegelése, és a gyógyító munka kiterjesztése a környezetet mozgósító rehabilitáció irányába az orvosi gyakorlatban egyre fontosabbá válik. Az orvosnak új munkatársa a klinikai pszichológus, aki az egészségügyi munka számos területén, és főként az ideg- és elmegyógyászati osztályokon és rendelőintézetekben hasznosíthatja a tudását.
Feladatköre a rehabilitációs irányú foglalkoztatás és csoportmunka mellett főként a pszichodiagnosztikai vizsgálatokra terjed ki. Erre a célra kidolgozott vizsgálati eszközeivel értelmezhető adatokat, információkat nyújt a betegség megállapításához, a diagnosztikai döntéshez, a terápiás tervhez. A klinikai pszichológus munkájának legfontosabb eszköze a teszt-módszer – a lelki élet működésének nyomonkövetésére kialakított, statisztikailag kimunkált próbák rendszere. Jó állapotban.

KOSÁRBA TESZEM Ár: 3 000Ft.-
split