KATEGÓRIÁK

Böngésző

Szépirodalom Világirodalom - regények, novellák

VISSZA A CSOPORTHOZ
Könyv: Ne engedj el...
Ne engedj el... - 1. Kép

Ne engedj el...

Szerző: Kazuo Ishiguro
Kiadó: Európa
Kiadás éve: 2017
Kiadás helye: Bp.
Oldalszám: 301
Fordító: Kada Júlia

Már-már idilli körülmények között nevelkednek a világtól elzárt magániskola, Hailsham növendékei. De közben sejtik, aztán lassacskán már tudják is - bár egy gyerek számára ez a tudás szinte felfoghatatlan -, hogy ők különleges lények. Hogy nincsenek szüleik, mint másoknak, a külvilágban, és hogy csak azért léteznek, hogy aztán „adományozhassanak”.
De mégis van az életükben szeretet és szerelem, van „lelkük” - és a regény főhősei számára még az a lehetőség is felmerül, hogy az igazi szerelem talán, ha csak kis időre is, kimenekítheti őket előre megírt sorsukból.
Ishiguro megtévesztő egyszerűséggel kibontakozó remekműve a legapróbb lelki rezdülésekre is érzékeny szemmel meséli el nekünk azoknak a fiataloknak az életét, akik túl hamar kell, hogy szembesüljenek az élet elkerülhetetlen egzisztenciális drámájával.
A regény 2005-ös megjelenését követően rövid időn belül több jelentős irodalmi díjat is elnyert, a Time magazin beválogatta a száz legjobb angol nyelvű regény közé, és nagy sikerű film is készült belőle. Szép állapotban.      

KOSÁRBA TESZEM Ár: 2 000Ft.-
split